Wij zijn slager, kok en bakker én leerlingen van Ter Groene Poorte en daar zijn we heel trots op Charlotte, Sam en Jarne

In Ter Groene Poorte kun je naast slager, kok en bakker ook voedingstechnicus en grootkeukenkok worden. Je verder specialiseren tot traiteur, sommelier, chef-kok of grootkeukenchef-kok, meesterbakker of meesterpatissier is ook een mogelijkheid. Alle gastronomische opleidingen vind je hier onder één dak. Wie van Ter Groene Poorte houdt, houdt van gastronomie.

Maar Ter Groene Poorte is meer dan een dagschool. Wij zijn ook een kenniscentrum en onze oud-leerlingen zijn onze ambassadeurs. Wie van gastronomie houdt, houdt van Ter Groene Poorte.

De gastronomische school

Ter Groene Poorte is op de eerste plaats een dagschool. Hoewel de vlag 'voedingsinstituut' misschien nog beter de lading denkt. Want Ter Groene Poorte heeft alle voedingsberoepen in huis, wat haar uniek maakt. Dertienhonderd leerlingen uit heel Vlaanderen en Nederland volgen er een gastronomische opleiding. Leerlingen waar we trots op zijn.

Het gastronomisch kenniscentrum

Ter Groene Poorte is ook een 'open' instelling. Onze missie is de nieuwste gastronomische trends oppikken en trendsettend zijn. Leerkrachten en oud-leerlingen willen hun jarenlange ervaring met je delen. Via masterclasses en publicaties. Een voortrekkersrol waar we trots op zijn.

De gastronomische ambassadeurs

Ter Groene Poorte is tenslotte één grote familie. Ruim 12000 oud-leerlingen en 2000 zelfstandigen van grootkeukenkok tot sterrenchef, van ambachtelijke slager tot traiteur, van dorpsbakker tot meesterpatissier. Allemaal dragen ze de gastronomische knowhow van Ter Groene Poorte uit. Ambassadeurs waar we trots op zijn.

Events

Een school moet de ambitie hebben om zich te tonen. En die ambitie hebben wij. Wij ondernemen, organiseren en manifesteren ons als de gastronomische school. Niet alleen voor onszelf, maar voor iedereen. Op al onze activiteiten is iedereen welkom. Ter Groene Poorte is en wil een open school zijn, een open gastronomische school.
Komen eten

Facebook stream

Nieuws Ter Groene Poorte in de media

 • Beste Belgische Wijn 2014

  Beste Belgische Wijnen.
  And the winners are...
  Gouden medailles:

  Schuimwijnen :
  - Schorpion - Chardonnay Brut

  Witte wijnen:
  - Aldeneyck - Pinot Gris Barrique
  - Waes - Wit
  - Château Bon Baron - Pinot Blanc

  Rode wijnen:
  - Château Bon Baron - Acolon
  - Hoenshof - Cuvée Hoenshof
  - Vigna - Benjamin

  Zilveren Medailles:

  Witte wijnen:
  - Crutzberg - Chardonnay
  - Hoenshof - Chardonnay Barrique
  - Vigna - Elena

  Rode Wijnen
  - Château Bon Baron - La Grande
  - Château Bon Baron - Cabernet Dorsa
  - Château Bon Baron - Pinot Noir

  Auteur: 
  Ter Groene Poorte
 • Kookeet / Toppers in Casserole

  Op dinsdag 16 september was het voor de Brugse topchefs verzamelen geblazen in de Casserole. Kookeet, het gastronomische initiatief in Brugge dat door tal van oud-leerlingen wordt gesteund, stelde de komende editie voor in onze Hotelschool. Kookeet vindt plaats van zaterdag 4 tot en met maandag 6 oktober 2014.

  Auteur: 
  Ter Groene Poorte
 • Chileense wijnen troef!

  Op dinsdag 9 september doet Hotelschool Ter Groene Poorte dienst als kenniscentrum voor de 'Chilean Wine Tour'. Dé Gastronomische School ontvangt verschillende unieke Chileense wijnen die worden toegelicht door Alvaro Arriagada en Gonzalo Carcama, respectievelijk oenologen van Wines of Chili en Vina La Rosa. Vorig schooljaar trokken de leerlingen van het Specialisatiejaar Sommelier nog naar Chili om ter plaatse de wijncultuur te beleven en te degusteren.

  Auteur: 
  Ter Groene Poorte
 • Eerste schooldag succesvol gestart!

  Onze 1300 leerlingen werden vandaag hartelijk ontvangen op Ter Groene Poorte. Voor sommigen start nu hun gastronomische carrière aan de school. Anderen vervolledigen hun opleiding tot slager, meesterbakker of topchef. We wensen iedereen heel veel succes toe en duimen voor een succesvol schooljaar boordevol gastronomische hoogtepunten. 

  Auteur: 
  Daan Vanslembrouck
 • Openingsuren zomervakantie

  Het receptiegebouw van de school is vanaf maandag 4 augustus elke werkdag open van 09.00 u tot 12.00 u. en van 13.30 u. tot 17.00 u. Er is dan ook mogelijkheid om in te schrijven voor het schooljaar 2014-2015 of om informatie te bekomen over het volgende schooljaar. De school is ook bereikbaar via T 050 40 30 20 of info@tergroenepoorte.be.

  Auteur: 
  Daan Vanslembrouck
 • Dé Gastronomische School - Het Vleeshuis

  Een ‘open opleiding’
  In september startte de bouw van het ‘Vleeshuis’. In het najaar van 2014 wordt de nieuwe school in gebruik genomen. In dit gebouw zullen naast leerlingen van de Slagerijschool ook leerlingen uit de Hotelschool, de Voedingstechniekenschool en de Grootkeukenschool een deel van hun opleiding krijgen. Die ‘open opleiding’ is een bewuste keuze. De school wil haar leerlingen een opleiding aanbieden waar de synergie tussen de verschillende voedingsberoepen centraal staat. Productkennis in elk voedingsberoep is en moet de basis zijn van vakkennis en meesterschap.
  Bekijk hier alvast het filmpje over de opbouw van Het Vleeshuis.

  Klik op de foto's hiernaast om de opbouw van Het Vleeshuis te zien. 

  Auteur: 
  Daan Vanslembrouck
 • 1000 kilometer en 15000 euro voor Kom op Tegen Kanker!

  David Eecloo, Giovanni Vanneste, Stijn Bossuyt, Bernard Van De Casteele, Michiel Coudenys, Peter Vanhulle,  Bart Vandermoere, Karl Vandermeersch, Paul Van Damme, Rik Houtekier, Katelijn De Vaere, Giede Vermeulen, Mathijs Donckele, Marc Devriendt, Kenzo Vancouillie, Peter Van Coillie, Geert Cauwelier, Sam Van Geenhoven en Paul Denys.

  They did it! De 1000 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker. Een beklijvende ervaring en een sportieve uitdaging. Voor herhaling vatbaar? Zeker.

  Auteur: 
  Daan Vanslembrouck
 • KIJK, BEZOEK EN WIN

  Bezoek onze nieuwe website en win één van onze waardevolle prijzen.

  HOOFDPRIJS: Een unieke koksvest gesigneerd door al onze oud-leerlingen sterrenchefs
  TROOSTPRIJZEN:
  * Een etentje voor 4 personen in De Casserole (waarde €220)
  * Een culinair boekenpakket (waarde €100)
  * Een kist wijn cuvée Ter Groene Poorte (waarde €100)

  Klik hier om naar het deelnemingsformulier te gaan.

  Slechts één deelneming per mailadres mogelijk.

  Auteur: 
  Daan Vanslembrouck
 • Lekker Zonder Gluten

  Op donderdag 8 mei stelden de leerkrachten van de gastronomische school Ter Groene Poorte het basiskookboek Lekker Zonder Gluten voor. Deze praktische culinaire gids voor glutenvrije voeding is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Vlaamse Coeliakie Vereniging en de gastronomische school Ter Groene Poorte. Steeds meer mensen lijden aan glutenintolerantie. Voor hen zijn niet alleen gewoon brood, taartjes en gebak uit den boze; bij elke maaltijd worden ze geconfronteerd met gluten in de voeding. Koken zonder gluten is voor hen een dagelijkse uitdaging. Lekker zonder gluten reikt tal van recepten en tips aan.

  Auteur: 
  Daan Vanslembrouck

Algemene coördinaten

Ter Groene Poorte
Spoorwegstraat 14
8200 Brugge
Tel: +32 (0)50 40 30 20
Fax: +32 (0)50 40 30 25
Mail: info@tergroenepoorte.be
Google maps