"Wij zijn slager, kok en bakker én leerlingen van Ter Groene Poorte, en daar zijn we heel trots op!" (Charlotte, Sam en Jarne)

 

 

De gastronomische school

Ter Groene Poorte is op de eerste plaats een dagschool. Hoewel de vlag 'voedingsinstituut' misschien nog beter de lading denkt. Want Ter Groene Poorte heeft alle voedingsberoepen in huis, wat haar uniek maakt. Dertienhonderd leerlingen uit heel Vlaanderen en Nederland volgen er een gastronomische opleiding. Leerlingen waar we trots op zijn.

De gastronomische ambassadeurs

Ter Groene Poorte is ook een 'open' instelling. Onze missie is de nieuwste gastronomische trends oppikken en trendsettend zijn. Leerkrachten en oud-leerlingen willen hun jarenlange ervaring met je delen. Via masterclasses en publicaties. Een voortrekkersrol waar we trots op zijn.

Het gastronomisch kenniscentrum

Ter Groene Poorte is tenslotte één grote familie. Ruim 12000 oud-leerlingen en 2000 zelfstandigen van grootkeukenkok tot sterrenchef, van ambachtelijke slager tot traiteur, van dorpsbakker tot meesterpatissier. Allemaal dragen ze de gastronomische knowhow van Ter Groene Poorte uit. Ambassadeurs waar we trots op zijn.

Events

Hier vind je de belangrijkste evenementen van Ter Groene Poorte. Infodagen, workshops voor toekomstige leerlingen en masterclasses. Hier moet je zijn. Klik op de activiteit en in de rechterkolom kun je voor de specifieke evenementen inschrijven. Enkel voor de info- & opendeurdag op zondag 19 maart 2017 is dit niet nodig.

Komen eten

Wist je dat je bij Ter Groene Poorte ook kan komen eten?

Ontdek onze restaurants en reserveer!

Komen eten

Facebook stream

In word and image
VideosDrunchNewsletters

Nieuws Ter Groene Poorte in de media

  • Drunch Festival - Bekijk de foto's

    Onze Drunch Familiedag was opnieuw een groot succes.
    Jong en oud konden genieten van een gastronomisch samenzijn op Ter Groene Poorte.
    Bij het fotoalbum hiernaast kan u de sfeer opnieuw beleven.

    Auteur: 
    TGP
  • Gewijzigde verkeerscirculatie Campus Ter Groene Poorte

    Vanaf heden geldt op Campus Ter Groene Poorte een ander circulatie. Op de Spoorwegstraat moet je nu binnen rijden ter hoogte van de nieuwbouw KULAB (vroegere ingang VHSI - 200m dichter bij station Brugge) en moet je naar buiten rijden waar je voorheen binnen en buiten reed. De hoofdparking van het domein is éénrichtingsverkeer. Zie bijgevoegd campusplan. 
    KLIK HIER OM DE PDF TE DOWNLOADEN

    Auteur: 
    TGP
  • Bakkerijmuseum

    Bezoek de TGP tentoonstelling in het Bakkerijmuseum
    In het bakkerijmuseum in Veurne loopt nog tot 30 november 2016 de tentoonstelling 'Jong Geleerd = Oud Gedaan'. De tentoonstelling schets een beeld van 50 jaar bakkerijopleiding aan Ter Groene Poorte. Archiefmateriaal en nostalgische attributen katapulteren je even terug in het verleden.
    Meer info op www.bakkerijmuseum.be

    KLIK HIER OM DE SPEECH VAN DIRECTEUR RAPH VAN LOOCKE NA TE LEZEN

    Auteur: 
    TGP
  • Grootkeuken in de kijker!

    In de gastronomische school Ter Groene Poorte neemt de opleiding tot grootkeukenkok een aparte plaats in. Zo apart dat we spreken van de grootkeukenschool Ter Groene Poorte.

    En die school heeft alle redenen om zich te profileren als een richting met een eigen gelaat. De opleiding wordt er niet gezien als een verlengstuk van de klassieke hotelopleiding. Neen, ze is anders en ook meer. Een grootkeukenkok moet kunnen organiseren en leiding geven, en moet vooral creatief en flexibel zijn en dat alles rekening houdend met een vooraf bepaald budget.

    Aan die kwaliteiten werkt de grootkeukenschool van Ter Groene Poorte. Vanaf het vijfde jaar krijgen de leerlingen er les in de zelfbediening van de school. Dagelijks verzorgen ze er 800 maaltijden. En ieder jaar krijgen ze meer verantwoordelijkheid. Stap voor stap. Op het einde van het specialisatiejaar zijn ze volwaardig chef-kok. Ook in de lessen theorie wordt gefocust op organisatie, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.
    Een tweede belangrijke item is creativiteit en flexibiliteit. Op het einde van hun opleiding moeten de leerlingen kunnen inspelen op de meest voorkomende voedselallergieën. Tegelijkertijd moeten zij in staat zijn om week- en maandmenu’s te ontwerpen, gaande van dagelijkse tot feestelijke gerechten. Gevarieerd en gezond, en met dagverse producten.

    Auteur: 
    TGP
  • Vruchtbare grond - Eetbare grond

    West-Vlaanderen staat bekend voor zijn ondernemersmentaliteit, Ter Groene Poorte voor haar zin voor innovatie. Beiden vonden elkaar in het project West-Vlaanderen – de beste grond om te ondernemen.

    Het aandeel van Ter Groene Poorte in dit project is niet mis. In deze campagne van de provincie West-Vlaanderen over regionaal ondernemen ontwikkelde Foodpairing het concept en het recept ‘vruchtbare aarde – eetbare aarde’. Het idee is vrij eenvoudig: de campagne wordt ondersteund door de verspreiding van zakjes ‘ondernemingsgrond’. De inhoud ervan ziet er uit als vruchtbare aarde, maar er is meer: deze West-Vlaamse grond is letterlijk ook eetbaar.
    Ter Groene Poorte anticipeerde gevat op dit initiatief. De productie van de eetbare grond wordt gecoördineerd door het specialisatiejaar voedingstechnologie. De voedingstechnologen werken dit project uit in hun lessen. Dit is zo een prachtig voorbeeld van hoe Ter Groene Poorte op een originele didactische manier ‘Science, Technology, Engineering en Mathematics (de STEM-vakken) in de praktijk overbrengt bij haar leerlingen. Het project ‘vruchtbare aarde’ is werkplekleren op school, is de praktijk naar de school brengen. Een overduidelijk bewijs dat Ter Groene Poorte steeds meer uitgroeit tot een gastronomisch kenniscentrum.
    Bestellen zakjes eetbare grond:
    www.west-vlaanderen.be

    Auteur: 
    TGP
  • Eerste schooldag

    Op dinsdag 1 september trokken 1300 leerlingen opnieuw richting Ter Groene Poorte. Klaar voor een toekomst binnen de gastronomie. Jongens en meisjes verkennen de eerste graad, ontwikkelen zich verder binnen de tweede of de derde graad of vervolmaken zich middels een specialisatiejaar. We wensen iedereen een succesvol schooljaar vol ambitie, motiviatie en goesting in gastronomie!

    Auteur: 
    Ter Groene Poorte
  • HOT NEWS

    Van 27 tot 30 september tekent de Bakkerijschool present op Broodway en de Slagerijschool op Meat Expo. Beide beurzen gaan door op hetzelfde moment in de EXPO van Kortrijk.

     

     

     

    Auteur: 
    TGP
  • Openingsuren zomervakantie

    Tijdens de zomervakantie is de school elke dag open van 9.00 u tot 12.00 u. en van 13.30 u. tot 17.00 u. (behalve van 13 juli tot en met 2 augustus).
    Inschrijven voor het schooljaar 2015-2016 is telkens mogelijk.
    Meer info ook op 050 40 30 20

    Auteur: 
    TGP
  • Opnieuw raak voor Ter Groene Poorte!

    Na de hoofdprijzen van onze sommeliers op de prestigieuze wijnwedstrijden kroonde Thomas Van Hove (7BD) zich vandaag op de Baristawedstrijd tot winnaar binnen de categorie 'Beste Cappuccino van België'. Dikke proficiat aan Thomas en zijn begeleider Rik Houtekier!

    Auteur: 
    TGP
  • Digitale nieuwsbrieven

    Elke tweede vrijdag van de maand vertrekt een digitale nieuwsbrief naar ouders en gëinteresseerden. 

    Hieronder kan u de nieuwsbrieven steeds raadplegen.

    Wie de nieuwsbrief graag ontvangt, kan een mailtje sturen naar pm@tergroenepoorte.be

    NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 
    NIEUWSBRIEF JANUARI 2015

    Auteur: 
    TGP

Algemene coördinaten

Ter Groene Poorte
Spoorwegstraat 14
8200 Brugge
Tel: +32 (0)50 40 30 20
Fax: +32 (0)50 40 30 25
Mail: info@tergroenepoorte.be
Google maps