"Wij zijn slager, kok en bakker én leerlingen van Ter Groene Poorte en daar zijn we heel trots op!" (Charlotte, Sam en Jarne)

In Ter Groene Poorte kun je naast slager, kok en bakker ook voedingstechnicus en grootkeukenkok worden. Alle gastronomische opleidingen vind je hier onder één dak.

Laat je overtuigen op één van onze infomomenten.

Voor een overzicht van alle infomomenten kan je terecht bij de rubriek EVENTS. Voor deze activiteiten vragen we om op voorhand in te schrijven.

 

 

De gastronomische school

Ter Groene Poorte is op de eerste plaats een dagschool. Hoewel de vlag 'voedingsinstituut' misschien nog beter de lading denkt. Want Ter Groene Poorte heeft alle voedingsberoepen in huis, wat haar uniek maakt. Dertienhonderd leerlingen uit heel Vlaanderen en Nederland volgen er een gastronomische opleiding. Leerlingen waar we trots op zijn.

Het gastronomisch kenniscentrum

Ter Groene Poorte is ook een 'open' instelling. Onze missie is de nieuwste gastronomische trends oppikken en trendsettend zijn. Leerkrachten en oud-leerlingen willen hun jarenlange ervaring met je delen. Via masterclasses en publicaties. Een voortrekkersrol waar we trots op zijn.

De gastronomische ambassadeurs

Ter Groene Poorte is tenslotte één grote familie. Ruim 12000 oud-leerlingen en 2000 zelfstandigen van grootkeukenkok tot sterrenchef, van ambachtelijke slager tot traiteur, van dorpsbakker tot meesterpatissier. Allemaal dragen ze de gastronomische knowhow van Ter Groene Poorte uit. Ambassadeurs waar we trots op zijn.

Events

Hier vind je de belangrijkste evenementen van Ter Groene Poorte. Infodagen, workshops voor toekomstige leerlingen en masterclasses. Hier moet je zijn. Klik op de activiteit en in de rechterkolom kun je voor de specifieke evenementen inschrijven. Enkel voor de info- & opendeurdag op zondag 22 maart is dit niet nodig.

Komen eten

Wist je dat je bij Ter Groene Poorte ook kan komen eten?

Ontdek onze restaurants en reserveer!

Komen eten

Facebook stream

In word and image
VideosDrunchNewsletters

Nieuws Ter Groene Poorte in de media

 • Openingsuren zomervakantie

  Tijdens de zomervakantie is de school elke dag open van 9.00 u tot 12.00 u. en van 13.30 u. tot 17.00 u. (behalve van 13 juli tot en met 2 augustus).
  Inschrijven voor het schooljaar 2015-2016 is telkens mogelijk.
  Meer info ook op 050 40 30 20

  Auteur: 
  TGP
 • Eat, meet & greet levert 8100 euro op!

  De 'eat, meet & greet' met bekende Vlamingen leverde 8100 euro op voor Kom op Tegen Kanker. De collega's trainen alvast hard om de 1000 kilometer tijdens het Pinksterweekend tot een goed eind te brengen. Proficiat met het behaalde resultaat en met dank aan de bekende Vlamingen (Geert Noels, Jef Vermassen, Bart Verhaeghe, Patrick Moenaert, Lieven Boeve, Wout Bru, Johan Museeuw, Willy Naessens en Etienne Vermeersch) voor hun vrijwillige medewerking aan het goede doel!

  Trotse leerlingen en begeleiders!
  Auteur: 
  TGP
 • EAT, MEET & GREET

  Wil je een exclusief etentje met een BV? Zocht je nog naar een origineel geschenk of een teambuildingsactiviteit? De gastronomische school Ter Groene Poorte geeft je die kans.

  DOWNLOAD HIER ALLE INFO

  Eat, Meet & Greet
  Dit schooljaar organiseert Ter Groene Poorte een Eat, Meet & Greet met BV’s. Het principe is heel eenvoudig. Op dinsdag 28 april om 19.00u. komen een achttal BV’s naar het schoolrestaurant Salons Ter Groene Poorte en wie met één van hen aan tafel wil zitten, geeft een gift van €100 ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Dat die gift voor 100% fiscaal aftrekbaar is (zowel voor een particulier als een bedrijf), is uiteraard graag meegenomen! Aan elke tafel kunnen slechts tien personen inschrijven: het zijn tafelgesprekken op mensenmaat.
  De leerlingen van de gastronomische school verzorgen de maaltijd.

  Een keuze uit 8 BV’s!
  De BV’s komen uit alle sectoren. Een heel gevarieerd en vooral boeiend gezelschap.
  De namen? Je kunt kiezen tussen topondernemers als Willy Naessens en Bart Verhaeghe (tevens voorzitter van Club Brugge), de briljante econoom Geert Noels, de ‘Leeuw van Vlaanderen’ Johan Museeuw, de geliefde oud-burgemeester van Brugge Patrick Moenaert, de gevatte moraalfilosoof Etienne Vermeersch, de sterrenchef Wout Bru en de directeur-generaal van het katholiek onderwijs Lieven Boeve. Kortom voor elk wat wils.

  Inschrijven?
  Inschrijven is heel eenvoudig. Je mailt je keuze en het aantal personen naar paul.van.damme@tergroenepoorte.be. Daarop krijg je het specifieke nummer van Kom Op Tegen Kanker om de gift te storten. Nadien volgt een bevestigingsmail. In februari 2016 krijg je het fiscaal attest toegezonden. Eenvoudiger kan niet.

   

  Auteur: 
  TGP
 • Opnieuw raak voor Ter Groene Poorte!

  Na de hoofdprijzen van onze sommeliers op de prestigieuze wijnwedstrijden kroonde Thomas Van Hove (7BD) zich vandaag op de Baristawedstrijd tot winnaar binnen de categorie 'Beste Cappuccino van België'. Dikke proficiat aan Thomas en zijn begeleider Rik Houtekier!

  Auteur: 
  TGP
 • Huis van de Gastronomie in beeld

  Op onze Info- en Opendeurdag kan het grote publiek kennis maken met het Huis van de Gastronomie.
  Dit hi-tech gebouw etaleert onze visie op de moderne toekomst van lesgeven en zal de nieuwe thuis worden van de leerlingen.
  Wie nu al even een virtueel kijkje wil nemen kan dit door het filmpje te bekijken.

  Bekijk hier het filmpje over het Huis van de Gastronomie.

  Auteur: 
  TGP
 • Beste Junior Sommelier uit TGP

  Op maandag 10 maart toonde Ter Groene Poorte opnieuw dat het toonaangevend is wat de opleiding tot sommelier betreft. Eli Vandersnickt (7BD) werd Beste Junior Sommelier 2015. Thor Bossu (eveneens 7BD) werd tweede. Céline Casteur (6TH) werd Beste Commis Junior Sommelier 2015. Sara Neyrinck (6TH) werd derde. Twintig studenten mochten deelnemen aan de wedstrijd. De vier van Ter Groene Poorte gingen dus met de hoofdprijzen lopen. Dikke proficiat aan de leerlingen en hun begeleiders!

  Auteur: 
  TGP
 • Lize Quintens is Junior Polderkok 2015

  Lize Quintens uit Wenduine is vandaag bekroond tot Junior Polderkok 2015. Lize studeert in het vijfde jaar technische hotel en wist de jury te overtuigen met een uniek gerechtje met West-Vlaams Roodrund en rode biet. De junior polderkok is een wedstijd ter promotie van streekproducten. Dit jaar was het centrale thema West-Vlaams roodbruin, vlees van topkwaliteit dat zijn weg de voorbije maanden vond naar de gastronoom. We organiseren dit evenement omdat we het principe van ‘back to basic’ willen behouden. Dit houdt in dat we alleen maar gaan werken met echte typische streekproducten of producten die rechtstreeks van het platteland komen. Zo tonen we aan dat de leerlingen altijd met verse producten werken. Ter Groene Poorte voert productkennis hoog in het vaandel. Een goede topchef moet weten waar hij het beste stukje vlees kan halen. Daar begint de bereiding van een gastromische maaltijd altijd mee.

  Auteur: 
  TGP
 • Digitale nieuwsbrieven

  Elke tweede vrijdag van de maand vertrekt een digitale nieuwsbrief naar ouders en gëinteresseerden. 

  Hieronder kan u de nieuwsbrieven steeds raadplegen.

  Wie de nieuwsbrief graag ontvangt, kan een mailtje sturen naar pm@tergroenepoorte.be

  NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 
  NIEUWSBRIEF JANUARI 2015

  Auteur: 
  TGP
 • HUIS VAN DE GASTRONOMIE GEOPEND

  BEKIJK HIER HET FILMPJE VAN HET HUIS VAN DE GASTRONOMIE

  "Zeg me hoe je les krijgt en ik zal zeggen wie je wordt. Zeg me hoe je les geeft en ik zal zeggen wie je bent. Twee waarheden die staan als een huis. Als het Huis van de Gastronomie."

  Al een tijdje profileert Ter Groene Poorte zich als dé gastronomische school. Het Huis van de Gastronomie geeft die gedachte vorm. In dit gebouw dat op 3 februari 2015 in het bijzijn van Vlaams Minister van Onderwijs HIlde Crevits werd geopend, zullen naast leerlingen van de Slagerijschool ook leerlingen uit de Hotelschool, de Voedingstechniekenschool en de Grootkeukenschool een deel van hun opleiding krijgen.

  Voor Ter Groene Poorte is een gastronomische opleiding een ‘open opleiding’. De school wil haar leerlingen een opleiding aanbieden waar de synergie tussen de verschillende voedingsberoepen centraal staat. Bakkers kunnen leren van chef-koks, slager-traiteurs van grootkeuken-chefs. Gastronomie is het bindmiddel tussen alle voedingsberoepen.

  Auteur: 
  TGP
 • SUCCESVOLLE BIJEENKOMST OUD-LEERLINGEN VOEDINGSTECHNIEKEN

  Op vrijdag 5 december ontving Ter Groene Poorte de afgestudeerde leerlingen Voedingstechnieken/Junior Voedingstechnoloog voor een unieke bijeenkomst. Ook Patricia Adriaens en Philippe Snick, CEO’s van respectievelijk Fribona en Snick Ingredients tekenden present om de banden tussen onderwijs en industrie te versterken. Tijdens de lunch wisten ze de aanwezigen te boeien met hun ervaringen en visie over de voedingsindustrie.

  Oud-leerlingen die we mochten verwelkomen: Noortje (Refreco), Dante (student Geschiedenis), Matthias (student bioingenieur), Anthonie (student biomedische laboratoriumtechnieken), Eline (verkoop), Tom (Sodexo), Pieterjan (student biomedische laboratoriumtechnieken), Tim (Chicken Masters), Sander (student informatica), Laurent (student autotechnologoe), Arne (student voeding en dieet), Benjamin (student biotechnologie), Tom (KMO Management), Benjamin (Food Design & Innovation), Wouter (student voeding en dieet), Jade (studente biomedische laboratoriumtechnologie), Benoit (bakkerij grondstoffen), Hannah (studente biomedische laboratoriumtechnologie), Axelle (studente biomedische laboratoriumtechnologie), Floris (ECCA), Thomas (zelfstandige thuisverpleging)

  Auteur: 
  TGP

Algemene coördinaten

Ter Groene Poorte
Spoorwegstraat 14
8200 Brugge
Tel: +32 (0)50 40 30 20
Fax: +32 (0)50 40 30 25
Mail: info@tergroenepoorte.be
Google maps