Ter Groene Poorte pakt uit met nieuw label: FOOD ACADEMY

Op woensdag 1 maart 2023 gaat in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start. Met deze nieuwe tak van opleidingen zet Ter Groene Poorte de volgende stap in het waarmaken van haar missie: “hier leert ons land wat lekker is”. Met FOOD ACADEMY zullen opleidingen en masterclasses georganiseerd worden die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Want de voedingssector staat, net als Ter Groene Poorte, niet stil.

Met FOOD ACADEMY wil de Brugse school zich nog meer profileren op het vlak van innovatieve voeding, het restaurant van de toekomst en wat we de komende decennia op ons bord zullen krijgen. Van trends tot blijvers, van vernieuwing tot anders denken, van boer tot vork. Ook bedrijven die specifieke opleidingen op maat willen organiseren kunnen hier terecht.

Kloppend hart

Ter Groene Poorte vormt al decennia het kloppend hart op gebied van opleidingen binnen de voeding. Een school waar je met anderen samenwerkt in een uitstekende infrastructuur. Waar hygiëne, productkennis en vakmanschap de rode draad vormen. Ons onderwijsteam geeft iedere dag kennis en expertise door aan de jongere generatie.

Iris Cornette, algemeen directeur van Ter Groene Poorte verduidelijkt: “De kruisbestuiving tussen de verschillende opleidingen zorgt voor een unieke sfeer en ontwikkeling, die je enkel bij Ter Groene Poorte vindt. Van startende leerlingen in de eerste graad tot volwassen jongeren na één of meerdere specialisatiejaren. We zorgen ervoor dat je met creativiteit, vakkennis en passie gevormd wordt tot een persoonlijkheid die als vakman én als mens goed in het leven staat.”

Ter Groene Poorte bepaalt mee wat er op het bord komt. Gisteren, vandaag, maar ook morgen. Getuige zijn de vele oud-leerlingenbordjes aan menig gevel in Vlaanderen, Nederland, maar zelfs daarbuiten. Als toonaangevende voedingsschool trekken we resoluut de kaart van innovatie. Met een schitterend, gespecialiseerd team hebben we alle kennis in huis om onze school verder uit te bouwen tot hét kenniscentrum rond voeding in Vlaanderen. FOOD ACADEMY past perfect in onze visie van ‘hier leert ons land wat lekker is’


FOOD ACADEMY presenteert

Onder de vlag van FOOD ACADEMY staan alvast de volgende events op de planning

01/03/2023 Workshop vegan hartige gastronomie

01/03/2023 Workshop vegan desserten

27/04/2023 Masterclass vegan in samenwerking met Vegan-academy Nederland

 

Leave a Comment