TGP op cruisesnelheid op Horeca Expo Gent.

Van 21 november tot 25 november is Ter Groene Poorte te vinden op de Gentse Horeca Expo, meerbepaald in hal 8 waar we op de stand van Satellite Gourmet staan. Voor wie er niet raakt, kan je hier alles volgen :-)

Dag 1 - Meteen prijs!

Op de openingsdag van Horeca Expo werd meteen duidelijk dat Ter Groene Poorte aanwezig was. Oud-leerling Sam Van Houcke (MASTE) won de Belgische finale Bocuse d'Or en mag onze kleuren verdedigen op de Europese finale. Lode de Roover (Fleur de Lin) en eveneens oud-leerling topte in de vorige editie van deze prestigieuze wedstrijd en besloot nu ook het voorzitterschap van Bocuse d'Or op zich te nemen. 
Iris Cornette, fiere directrice, mocht meteen plaatsnemen in de stoel van Satellite Gourmet, de podcasts van Sabine Goethals, om tekst en uitleg te geven over haar visie op gastronomie, de toekomst van hotelscholen en de passie voor het vak die op Ter Groene Poorte heerst. 

Klik hier om de podcast met Iris Cornette te beluisteren 

Sam2-1


Dag 2 - Dag van de 'Escoffier'!

Weer aan de bak vandaag, deze keer op de wedstrijd 'Escoffier', onder begeleiding van coach Koert Van Kerckhove kwamen vier leerlingen aan de 'aftrap' van deze kookwedstrijd. Victor en Lars werden derde, Noah en Laurien vierde. De finaleplaats was voor Jens en Evelien, twee oud-leerlingen van onze hotelschool die in Nice ons land vertegenwoordigen op de internationale finale.

 

es

Dag 3 - Drie op een rij
En ook vandaag rinkelde de kassa op Ter Groene Poorte. Op de wedstrijd 'Port & Pastry' haalde Ter Groene Poorte goud. De leerlingen, onder begeleiding van dhr. Deschepper en dhr. Desmarets coachten hun leerlingen naar het hoogste schavot. Ter Groene Poorte pak 3/3 op Horeca Expo. 

1

 

Leave a Comment