Alle leerlingen vertrokken maandagmorgen vroeg naar de vismijn, selecteerden verse vis en moesten verder aan de slag met een mystery box om dit dan tot een gastronomisch gerecht om te toveren.
Ter Groene Poorte organiseert deze wedstrijd samen met de North Sea Chefs. Uit liefde voor onze Noordzee en al de prachtige producten die zij met zich meebrengt, gaven Filip Claeys (De Jonkman **), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme), Pieter Lonneville (Tête Pressée) en Bruno Timperman (Bruut) de leerlingen waardevolle tips en adviezen.
De wedstrijd kadert binnen het zevende specialisatiejaar CHEF! en leert op hoog niveau gastronomisch koken met streekproducten. Ter Groene Poorte trekt de kaart van duurzaam en lokaal en wil de studenten naast productkennis en vakmanschap ook een waardevolle visie op lokale producten meegeven. De winnaars van de kookwedstrijd mogen zich gedurende één jaar trots ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef” mogen noemen.