'ROOTS' & 'MERLIJN' KOKEN MET NOORDZEEVIS IN CASSEROLE

Onze chefs van het specialisatiejaar 7CHEF! blijven verbazen en halen topper na topper naar ons huisrestaurant Casserole. Op 30 januari 2023 is het de beurt aan Kim Devisschere (Roots in Gent) en Carine Hoedt (Merlijn in Beselare). 

Kim Devisschere, een North Sea Chef in hart en nieren kookt zonder franjes. Recht voor de raap en vooral puur. "In een leuke, ongedwongen sfeer lekker eten, dat zijn onze roots", klinkt het bij de chef. Hij verdiende zijn strepen bij Publiek (Olly Ceulenare), Volta en Danny Horseele en blaast zijn roots op 30 januari opnieuw leven in waar het allemaal voor hem begon. Devisschere kookt - zoals zijn naam al verraadt - die avond uitsluitend met vis uit de Noordzee. 
In de zaal krijgt hij de hulp van Carine Hoedt (Merlijn - Wine & Dine), een gastvrouw pur sang die inhoud aan klasse koppelt. Tijdens de avond zal aandacht worden besteed aan de diversiteit van dranken aan tafel én aan het tempo waaraan dranken ingezet dienen te worden om klanten een optimale beleving te geven. Lekker voor u aan tafel en bijzonder leerzaam en verrijkend voor onze CHEFS! en sommeliers die instaan voor de keuken- en zaalbediening. 

Wat mag je verwachten? 

Amuses
° Spies mossel
° Aardappel I Garnaal I Koffie
° Toast I Sprot Ei I Spruitjes

Voorgerecht
° Makreel I Witlof I Postelein

Voorgerecht 
° Rog I Knolselder I Stekelzwam

Hoofdgerecht
° Kabeljauw I Kokkel I Schorseneer I Gentse mosterd

Dessert 
° Appel I Boter I Karamel

Koffieversnaperingen
° Pastinaak I Vanille I Sabayon
° Compressed Brownie
° Crème brûlee I Pompoen I Speculaas

Helaas, pindakaas.
De avond is volzet. We pakken snel uit met een nieuw gastronomisch event.


Tot dan? 

Leave a Comment