"Wij zijn slager, kok en bakker én leerlingen van Ter Groene Poorte, en daar zijn we heel trots op!" (Charlotte, Sam en Jarne)


 

Zomervakantie - Elke werkdag open voor informatie en inschrijvingen
(09.00-12.00u en 13.30-17.00u)

Opgelet: Uitgezonderd van 16/07/18 tem 15/08/18

 

De gastronomische school

Ter Groene Poorte is op de eerste plaats een dagschool. Hoewel de vlag 'voedingsinstituut' misschien nog beter de lading denkt. Want Ter Groene Poorte heeft alle voedingsberoepen in huis, wat haar uniek maakt. Dertienhonderd leerlingen uit heel Vlaanderen en Nederland volgen er een gastronomische opleiding. Leerlingen waar we trots op zijn.

De gastronomische ambassadeurs

Ter Groene Poorte is tenslotte één grote familie. Ruim 12000 oud-leerlingen en 2000 zelfstandigen van grootkeukenkok tot sterrenchef, van ambachtelijke slager tot traiteur, van dorpsbakker tot meesterpatissier. Allemaal dragen ze de gastronomische knowhow van Ter Groene Poorte uit. Ambassadeurs waar we trots op zijn.

Het gastronomisch kenniscentrum

Ter Groene Poorte is ook een 'open' instelling. Onze missie is de nieuwste gastronomische trends oppikken en trendsettend zijn. Leerkrachten en oud-leerlingen willen hun jarenlange ervaring met je delen. Via masterclasses en publicaties. Een voortrekkersrol waar we trots op zijn.

Events

Hier vind je de belangrijkste evenementen van Ter Groene Poorte. Infodagen, workshops voor toekomstige leerlingen en masterclasses. Hier moet je zijn. Klik op de activiteit en in de rechterkolom kun je voor de specifieke evenementen inschrijven. Enkel voor de info- & opendeurdag op zondag 19 maart 2017 is dit niet nodig.

Komen eten

Wist je dat je bij Ter Groene Poorte ook kan komen eten?

Ontdek onze restaurants en reserveer!

Komen eten

Facebook stream

In word and image
VideosDrunchNewsletters

Nieuws Ter Groene Poorte in de media

 • Komen eten in de Bistro op onze Opendeurdag?

  Komen eten in onze Bistro op de Opendeurdag van 18 maart 2018?
  Enkel telefonische reservaties op 050 40 30 40

  Wat schaft de pot?

  Glaasje cava met hapjes
  *******
  Op vel gebakken zeebaars met blanke botersaus en groene asperges
  *******
  Gepekeld en gerookt varkenshaasje met krieltjes en jonge groenten
  *******
  Wave van nagerechten

  Kostprijs: 45 euro (inclusief wijnen, water en koffie)
  Kindermenu 15 euro met 1 consumptie inbegrepen.
  (Tomatensoepje met balletjes - Koninginnehapje met frietjes)

  Opgelet: Bij inschrijving vragen wij u het volledige bedrag te storten op het rekeningnummer BE51 7350 4131 0062 met de volgende mededeling: reservatie bistro 180318, aantal volwassen/kind en uw naam. Uw reservatie is uitsluitend geldig na volledige betaling.

  Auteur: 
  Daan
 • Prettige feesten!

  OPENINGSUREN KERSTVAKANTIE
  Tijdens de kerstvakantie is de school open op woensdag 27 en donderdag 28 december en op woensdag 3 en donderdag 4 januari. Telkens van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.30 u tot 17.00 u.

  Auteur: 
  TGP
 • Ter Groene Poorte introduceert de 'Dopper'.

  In het kader van MOS (Milieuzorg op School) introduceert Ter Groene Poorte de Dopper-fles voor al onze leerlingen. Deze handige fles kan op zes punten op de campus gevuld worden met kraantjeswater. Helemaal gratis. Zo hopen we de plastiekberg te verminderen, duurzaam met water om te gaan én onze leerlingen voldoende te laten drinken op een schooldag!

  Auteur: 
  TGP
 • BELANGRIJKE INFO SCHOOLMARKT

  - Op woensdag 23/8 kan de hoofdingang van de TGP-parking tijdelijk afgesloten zijn wegens asfalteringswerken. Dan zal er uitzonderlijk moeten op- en afgereden worden via de uitgang Domein. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen van en op de campus.
  - Tijdens de dagen van de schoolmarkt (23-24-25-26-28 augustus) zal in de Sporthal een automaat staan waar bezoekers een uitrijticket voor de parking kunnen bekomen.

  Auteur: 
  TGP
 • De Groene Zeshoek

  Ontrafel het Mysterie van de Groene Zeshoek.
  De kracht van Ter Groene Poorte!

  De Groene Zeshoek
  Auteur: 
  PM
 • The Blend

  Laatste deel van de uitzonderlijke reeks waarin Niel Delameilleure, Belgian Junior Coffee Ambassador, in Brazilië op zoek ging naar de roots van de koffie. Samen met Rombouts en zijn begeleider Rik Houtekier maakten ze een eigen Ter Groene Poorte koffieblend.

  Auteur: 
  pm
 • Drunch Festival - Bekijk de foto's

  Onze Drunch Familiedag was opnieuw een groot succes.
  Jong en oud konden genieten van een gastronomisch samenzijn op Ter Groene Poorte.
  Bij het fotoalbum hiernaast kan u de sfeer opnieuw beleven.

  Auteur: 
  TGP
 • Gewijzigde verkeerscirculatie Campus Ter Groene Poorte

  Vanaf heden geldt op Campus Ter Groene Poorte een ander circulatie. Op de Spoorwegstraat moet je nu binnen rijden ter hoogte van de nieuwbouw KULAB (vroegere ingang VHSI - 200m dichter bij station Brugge) en moet je naar buiten rijden waar je voorheen binnen en buiten reed. De hoofdparking van het domein is éénrichtingsverkeer. Zie bijgevoegd campusplan. 
  KLIK HIER OM DE PDF TE DOWNLOADEN

  Auteur: 
  TGP
 • Bakkerijmuseum

  Bezoek de TGP tentoonstelling in het Bakkerijmuseum
  In het bakkerijmuseum in Veurne loopt nog tot 30 november 2016 de tentoonstelling 'Jong Geleerd = Oud Gedaan'. De tentoonstelling schets een beeld van 50 jaar bakkerijopleiding aan Ter Groene Poorte. Archiefmateriaal en nostalgische attributen katapulteren je even terug in het verleden.
  Meer info op www.bakkerijmuseum.be

  KLIK HIER OM DE SPEECH VAN DIRECTEUR RAPH VAN LOOCKE NA TE LEZEN

  Auteur: 
  TGP
 • Grootkeuken in de kijker!

  In de gastronomische school Ter Groene Poorte neemt de opleiding tot grootkeukenkok een aparte plaats in. Zo apart dat we spreken van de grootkeukenschool Ter Groene Poorte.

  En die school heeft alle redenen om zich te profileren als een richting met een eigen gelaat. De opleiding wordt er niet gezien als een verlengstuk van de klassieke hotelopleiding. Neen, ze is anders en ook meer. Een grootkeukenkok moet kunnen organiseren en leiding geven, en moet vooral creatief en flexibel zijn en dat alles rekening houdend met een vooraf bepaald budget.

  Aan die kwaliteiten werkt de grootkeukenschool van Ter Groene Poorte. Vanaf het vijfde jaar krijgen de leerlingen er les in de zelfbediening van de school. Dagelijks verzorgen ze er 800 maaltijden. En ieder jaar krijgen ze meer verantwoordelijkheid. Stap voor stap. Op het einde van het specialisatiejaar zijn ze volwaardig chef-kok. Ook in de lessen theorie wordt gefocust op organisatie, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.
  Een tweede belangrijke item is creativiteit en flexibiliteit. Op het einde van hun opleiding moeten de leerlingen kunnen inspelen op de meest voorkomende voedselallergieën. Tegelijkertijd moeten zij in staat zijn om week- en maandmenu’s te ontwerpen, gaande van dagelijkse tot feestelijke gerechten. Gevarieerd en gezond, en met dagverse producten.

  Auteur: 
  TGP

Algemene coördinaten

Ter Groene Poorte
Spoorwegstraat 14
8200 Brugge
Tel: +32 (0)50 40 30 20
Fax: +32 (0)50 40 30 25
Mail: info@tergroenepoorte.be
Google maps