SPECIALISATIEJAREN

"Specialiseren is een must"

8 specialisatie opleidingen

Ter Groene Poorte biedt acht specialisatiejaren aan die perfect aansluiten op de eerder gevolgde opleiding van bakker, slager, kok-hotelier, grootkeukenkok of voedingstechnicus. Ook uit andere gelijkaardige scholen kunnen leerlingen perfect instromen in een specialisatie.

Specialiseren is een absolute meerwaarde om te slagen in het werkveld. Je krijgt een bredere en diepere kijk op het praktijkgebeuren en je werkt intens rond een bepaalde ambacht.

    Klik hier om de algemene webinar Specialisatiejaren te bekijken.

Specialisatie

 

BAKKERIJSCHOOL


Banket- en Chocoladebewerking:
Je werkt vooral rond chocolade en patisserie. Op het einde van het jaar creëer je schilderijtjes op het bord van je klanten. Wie dit specialisatiejaar volgt, wordt misschien wel de nieuwe Roger Van Damme. In dit specialisatiejaar wordt ook een onderscheid gemaakt tussen leerlingen met een vooropleiding bakkerij en leerlingen met een vooropleiding hotelschool.
   Klik hier voor de deelwebinar Banket- en Chocoladebewerking

Dieet- en Specialiteitenbakkerij: Brood is je passie. Niet zomaar een bruin broodje of een doorsnee pistolet. Hier denk je verder. Hier ga je aan de slag met andere soorten deeg, werk je met desems en creëer je unieke broodsoorten die jou ver doen uitstijgen boven de klassieke warme bakker.
   Klik hier voor de deelwebinar Specialiteiten- en Dieetbakkerij

 

Stephan Destrooper
Stephan Destrooper

 

 

SLAGERIJSCHOOL

Slager Traiteur: Je groeit uit tot een slager met een visie. Een slager die zijn assortiment weet uit te breiden met kant-en-klare gerechten, heerlijke hapjes, vegetarische alternatieven en verse pastasalades. Je bent geen slager meer, maar een modern kok-gastronoom.
   Klik hier voor de deelwebinar Slager-Traiteur

 

Dierendonck

 

 

HOTELSCHOOL

Restaurantbedrijf & Drankenkennis (sommelier): Een meester der dranken, dat ben je na je opleiding. Of het nu wijn, thee, water of bier betreft, je weet je klanten gepassioneerd te vertellen over de dranken die je bij de maaltijd aanbiedt. Klantvriendelijkheid en gastvrijheid zijn je op het lijf geschreven. O ja, je gaat ook op studiereis naar Zuid-Afrika of Chili.
   Klik hier voor de deelwebinar Restaurantbedrijf & Drankenkennis (sommelier)

Wereldgastronomie - Topchef: Achter elke goeie maître staat een topchef. En vice versa. Wie zich wil verdiepen in fijnkeuken en verder wil gaan in de creatie van fijne vis- en vleesgerechten zit met dit Specialisatiejaar als gegoten. Hier word je letterlijk klaargestoomd voor de toprestaurants.
   Klik hier voor de deelwebinar Gastronomie-Topchef

Event Butler: Altijd al Tomorrowland of Rock Werchter willen organiseren? Wel, deze opleiding biedt een perfecte mix tussen gastheerschap (butler) en events organiseren. Je groeit uit tot een complete huismanager die de agenda weet bij te houden van je overste of je bent het cement tussen de planner en de uitvoerder van een evenement.
   Klik hier voor de deelwebinar Butler – Events

 

joaichi

 

 

GROOTKEUKEN

Gemeenschapsrestauratie - Chef Grootkeukenkok: Dit specialisatiejaar vervolmaakt in de catering/grootkeuken. Je leert beter, completer en lekkerder koken voor grote groepen zonder daarbij je planning uit het oog te verliezen. Logistiek, foodcost en portionering hebben na dit jaar geen geheimen meer voor je.
   Klik hier voor de deelwebinar Gemeenschapsrestauratie (Grootkeukenchef)

Axel

 

 

VOEDINGSTECHNIEKEN

Junior Voedingstechnoloog: Deze specialisatie is de complete brug tussen onderwijs en bedrijfsleven. Tijdens de opleiding werk je al twee dagen per week in een bedrijf. Indien je stage en je theorie goed zijn, krijg je zelfs een arbeidscontract van minimum zes maanden na de opleiding!
   Klik hier voor de deelwebinar Junior Voedingstechnoloog

 

Anneleen Vandewynckel

 

 

0

Meesterbakker

0

Meesterpatissier

0

Slager Traiteur

0

Sommelier

0

Topchef

0

Butler Event

0

Grootkeukenchef

0

Product- en Procesontwikkeling