Kristof Coudeville

Chocolaterie Krisley

In deze rubriek plaatsen we geregeld een oud-leerling in de kijker.

25 Mei 2020
Vandaag: Chocolaterie Krisley (Aalter)

Chocolatier Krisley

Oud-leerling in de kijker

"Onze specialiteit is toch wel een vrij uitgebreid aanbod aan seizoensartikelen"

Naam: Kristof Coudeville
Afgestudeerd in: 2001 7de jaar Banket en Chocoladebewerking

 

#mijnzaak:
“In 2005 hebben ik, samen met mijn vrouw Kimberley Tempelaere onze zaak opgericht van nul. We hebben deze de toepasselijke naam Chocolaterie Krisley, samentrekking van onze voornamen, gekozen. De eerste jaren waren ook niet altijd de gemakkelijkste, maar we zijn toch kunnen uitgroeien tot een mooi en gezond bedrijf. In 2005 startten we in een gloednieuw gebouw met een basis aan machines. Intussen hebben we de nodige investeringen gedaan om een performante en moderne productiecapaciteit te bekomen.”

#mijnspecialiteit:
“Onze specialiteit is toch wel een vrij uitgebreid aanbod aan seizoensartikelen en holle figuren. Verder vullen we aan met enkele specialiteiten die we regelmatig eens vernieuwen naast het vaste assortiment.”

#corona:
De start van coronacrisis was niet simpel. In de winkel zagen we ook veel klanten die totaal niet wisten wat er moest gebeuren. Daarop hebben we ook besloten om tijdelijk te sluiten voor ieders veiligheid. We zijn wel direct gestart met online verkoop via mail en facebook. Dit was nieuw voor ons en bleek ook heel tijdrovend. Het bedienen van klanten in de winkel verhuisde naar veel tijd achter de computer. Onze productie viel zo goed als volledig stil na één week. De week voor pasen zijn we weer open gegaan. Dit was een heel verschil. Klanten hadden nu wel begrip voor maatregelen en wisten ook wat ze moesten doen tijdens bezoek in winkel.”

#mijnambitie:
“Onze eerste ambitie is nu goed door de crisis komen. Dit wordt een werk van vele jaren.”

#mijnTerGroenePoorte:
“Mijn schooltijd kan ik herinneren als een grotendeels onbezorgde tijd. Mooie herinneringen aan toffe en leerkrachten en praktijklessen.”

Chocolaterie Krisley