Opleidingen - Voedingstechnieken

"Leren op de werkplek"

Voedingstechnieken

De logica zelve!

 

Voedingstechnieken is onze wetenschappelijke opleiding die de focus legt op kwaliteitscontrole, voedselveiligheid en product- en procesontwikkeling. Vanaf het vierde jaar kan je starten waardoor je meteen ook aan werkplerenleren doet!

 

Analyse als zekerheid!

 

Vakken als chemie, biochemie en fysica worden vertaald naar de voeding met creatieve proeven en labowerk. Eén dag per week ben je niet op school, maar doe je aan werkplekleren waardoor je meteen al ervaring opdoet binnen de muren van een toonaangevend voedingsbedrijf. Wie het specialisatiejaar Proces- en Productieassistent volgt, krijgt zelfs een arbeidscontract van minimaal zes maanden!

  • Vanaf de tweede graad – TSO 
  • Mogelijkheid tot internaat
  • Specialisatie tot Product- en Procesassistent Voeding

 

 

 

analyse
  • 1Een complete wetenschappelijke richting die je fascinatie voor voeding vanuit een andere invalshoek belicht.
  • 2Je doet aan werkplekleren waardoor je kennis er ervaring verzamelt binnen een voedingsbedrijf.
  • 3Je leert zelfstandig en verantwoordelijk werken.
  • 4Een diploma binnen een tijdspanne van twee jaar. Instromen kan ook vanuit andere ASO of TSO opleidingen.
  • 5Mogelijkheid tot internaat.
  • 6Hygiëne en voedselveiligheid. Je weet er na je opleiding alles over.

Welke toekomst?

  • De voedingssector heeft tal van openstaande vacatures.
  • Je komt terecht in bedrijven waar innovatie en productontwikkeling belangrijk zijn. Creativiteit is voor jou dus zeker een meerwaarde om het bedrijf mee te doen groeien.
  • Binnen een labo ga je aan de slag met voedselveiligheid, kwaliteitscontrole of productontwikkeling.
  • Je groeit uit tot een leidinggevende werknemer die expertise koppelt aan verantwoordelijkheid.
  • Je kan makkelijk verder studeren aan een hogeschool of universiteit (Voedingsleer, Dieetleer,…).