• 465 internen?
  Dat moeten wij verdienen. Elke dag.
  De internaatopvoeders

  Ter Groene Poorte trekt leerlingen aan uit heel Vlaanderen en Nederland. De helft van onze leerlingen woont zelfs buiten onze provincie. Voor velen onder hen is het internaat een tweede thuis. Een thuis gebouwd op warmte, duidelijkheid en verantwoordelijkheid.

  Ter Groene Poorte telt vijf internaten:
  Cranenburg, Klein internaat, Komvest, Receptiegebouw, Elckerlyck
   

 • Wij komen thuis in de warmte
  Dieter en Maaike

  Hey, wij zijn nieuw. En alles is voor ons nieuw en onbekend. Dacht je dat een week van huis weg ons niets doet? Vergeet het maar.

  Vooraf hadden wij veel vragen. Heel veel zelfs. Wat is studie? Wat is ontspanning? Wat is rust? Wat is ... ? Gelukkig waren er de internaatsopvoeders. Ze legden ons alles uit, en deden dit nog eens en nog eens. Met ongelooflijk veel geduld. 't Was wel nodig, want voor ons was alles zo anders. Maar met die toffe gids werd en wordt onze reis naar het onbekende een cool avontuur. Daar mag je zeker van zijn.

 • Voor ons is het duidelijk wat kan en niet kan,
  wat mag en niet mag.
  Jammer. Of toch niet?
  Sebastien en Ellen

  Als je het ons vraagt, weten wij best wat we zouden willen. Maar ja, de internaatsopvoeders zeggen ons wat mag en niet mag. Vaste studie-uren, concentratie, verplichte activiteiten en op tijd in bed? Tja, liever niet. Hoe zou je zelf zijn?

  Maar zonder die duidelijkheid is het moeilijker. 't Heeft ook zijn voordelen. Als je niet te veel zelf moet kiezen, kan je niet fout kiezen. En de vrienden en vriendinnen maken alles goed. Samen zijn we leuk, stoer, macho, lief, gedurfd en af en toe ook gewoon. En de bemanning? Die houdt orde op ons schip.

 • Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid
  om mijn eigen koers te varen
  Thybo

  Ik zit in de 3de graad en ben geen kind meer. Van de internaatsopvoeders krijg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Ik ben peter van een nieuwe intern uit het 1ste jaar. Ik organiseer mezelf en studeren doe ik zelfstandig. En als het even niet lukt, weet ik de internaatsopvoeders wel te vinden.

  Mijn internaatreis loopt op haar einde. Ik ben klaar om uit te varen. De warmte, de duidelijkheid en de vriendschappen neem ik mee.
  Voor altijd.