Skip to content

Duurzaam & innovatief denken

Ter Groene Poorte is een voedingsschool dat duurzaamheid en innovatie op de eerste plaats zet.

Energiebesparing, zero foodwaste, vegan lifestyle en fair trade grondstoffen, Ter Groene Poorte doet het allemaal. Elk steentje helpt. En die steentjes moeten we niet alleen uitvoeren, maar ook de bewustwording bij ons leerlingen vergroten, want hier leert niet alleen ons land wat lekker is, hier leert men ook om onze planeet te beschermen en de toekomst voor de volgende generatie gaaf te houden. Benieuwd naar wat we allemaal doen? Lees onze initiatieven hieronder!

De gastronomie van de vijf continenten

Op vakantie? Wel, dan is de kans heel groot dat je ook locale gastronomie gaat proeven. We geven...

Back on track: the healty snack

Naar aanleiding van de Ecotrophelia Awards, waarbij Fevia universiteiten uitdaagt om op zoek te...

Restverwerking met pulp van fruit

Onze collega Hans D’Heer is een vakman en houdt de vinger aan de pols wat betreft innovatie en...

Bottenbouillon! Gezond en lekker.

Bottenbouillon of bone broth, het is een drinkklare botten bouillon die op dezelfde manier wordt...

Wat is een leeuwdieet?

Het leeuwendieet is een dieet waarbij je 30 dagen lang enkel vlees eet, hoofdzakelijk rood vlees....

Junior Ambassadors North Sea Chefs komen uit 7de jaar CHEF!

Op maandag 6 maart 2023 vond in Hotelschool Ter Groene Poorte de eerste editie plaats van de...

FOOD ACADEMY - De foodvinger aan de pols

Op woensdag 1 maart 2023 ging in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van...

Vandaag wordt bepaald wat we morgen eten

Innovatie is niet langer een toverwoord. Het is een krachtig tool waarmee we de komende jaren een...

Cacao Trace Mexico

Als we ons dagelijks kopje koffie drinken of stukje chocolade eten, staan we er amper bij stil waar...

Vervangen peulvruchten binnenkort tarwe?

Out-of-the-box denken wat onze voeding betreft. Het zal de komende jaren steeds vaker op ons bord...