Skip to content

Junior Ambassadors North Sea Chefs komen uit 7de jaar CHEF!



Op maandag 6 maart 2023 vond in Hotelschool Ter Groene Poorte de eerste editie plaats van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs'. Onze leerlingen van het specialisatiejaar CHEF! gingen aan de slag met onbekende Noordzeevis. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen samen met hun coach Bruno Timperman van Bruut de wedstrijd.

KLIK HIER VOOR DE VIDEO OP FOCUS-WTV

 

Alle leerlingen vertrokken maandagmorgen vroeg naar de vismijn, selecteerden verse vis  en moesten verder aan de slag met een mystery box om dit dan tot een gastronomisch gerecht om te toveren.

Ter Groene Poorte organiseert deze wedstrijd samen met de North Sea Chefs. Uit liefde voor onze Noordzee en al de prachtige producten die zij met zich meebrengt, gaven Filip Claeys (De Jonkman **), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme), Pieter Lonneville (Tête Pressée) en Bruno Timperman (Bruut) de leerlingen waardevolle tips en adviezen.

De wedstrijd kadert binnen het zevende specialisatiejaar CHEF! en leert op hoog niveau gastronomisch koken met streekproducten. Ter Groene Poorte trekt de kaart van duurzaam en lokaal en wil de studenten naast productkennis en vakmanschap ook een waardevolle visie op lokale producten meegeven. De winnaars van de kookwedstrijd mogen zich gedurende één jaar trots ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef” mogen noemen.