Skip to content

TER GROENE POORTE = KENNISCENTRUM VOOR VOEDING

Kenniscentrum

Kenniscentrum

Als één van de grootste voedingsscholen van het land moeten we toonaangevend zijn. En we zijn ook toonaangevend. De school is de basis, de essentie van Ter Groene Poorte, maar de tentakels reiken veel verder. Ter Groene Poorte houdt de vinger aan de pols en is innoverend waar het kan.

We zijn een kenniscentrum waar vaklui, wetenschap, food industry en pers om raad en expertise vragen. Dat uit zich in de ontwikkeling van boeken en vaktijdschriften, het organiseren van masterclasses, gastronomische events of een denktank over de toekomst van onze voeding.

Daarnaast zetten we ook volledig in op duurzaamheid. Het MOS (Milieuzorg op school)-beleid zorgt niet alleen voor een groene omgeving, maar let ook op een goed afvalbeheer, gezonde voeding en voldoende beweging. 

ASO, TSO, BSO...

Voor veel ouders is het een klus om uit te vlooien wat die termen nu betekenen alvorens hun kind een bepaalde richting kiest. Aan Ter Groene Poorte kan je kiezen voor de technische TSO of de beroeps BSO. TSO leerlingen zijn misschien op papier ‘denkend’ sterker terwijl de beroeps leerlingen meer de focus leggen op ‘doen’. Dat uit zich ook in het aantal uren praktijk. Leerlingen die afstuderen aan de TSO-vleugel verkrijgen een diploma na het zesde jaar. Leerlingen die afstuderen aan de BSO-vleugel krijgen een getuigschrift, maar als er nog een extra Specialisatiejaar gevolgd wordt, dan wordt dit gelijkgesteld met een A2-diploma.

Verschil BSO - TSO

Beroepssecundair onderwijs vs. Technisch secundair onderwijs

Mileuzorg op school

Acties gedurende het traject en die nog verder lopen…

MOS_GROENEPOORT (11 van 54)

MOS-school & Eco-school

Ter Groene Poorte wil onze jongeren voorbereiden op een toekomst als vakman, maar ook als mens. Als school zijn we toonaangevend in wat we doen en investeren we in het comfort van onze jongeren. Een groene, veilige omgeving waar ze tussen de lessen tot rust kunnen komen is één van de prioriteiten.

MOS_GROENEPOORT (20 van 54)

Succesverhalen van oud-leerlingen

Stephan Destrooper

Meesterpatissier

“De jeugd van vandaag mag niet opgeven. Als het hen niet meteen lukt, gooien ze snel de handdoek. Een droom komt niet vanzelf. Durf daarom groot dromen om ergens te komen. Eens tegen je tanden krijgen, lokt creativiteit uit. Als de kennis er is, zullen de mogelijkheden sowieso komen. Zoek waar je goed in bent en droom!”