Skip to content

SPECIALISATIEJAREN

"Specialiseren is een must"

7 specialisatie opleidingen

Ter Groene Poorte biedt acht specialisatiejaren aan die perfect aansluiten op de eerder gevolgde opleiding van bakker, slager, kok-hotelier of grootkeukenkok. Ook uit andere gelijkaardige scholen kunnen leerlingen perfect instromen in een specialisatie.

Specialiseren is een absolute meerwaarde om te slagen in het werkveld. Je krijgt een bredere en diepere kijk op het praktijkgebeuren en je werkt intens rond een bepaalde ambacht.

Specialisatie

 

BAKKERIJSCHOOL


Banket- en Chocoladebewerking:
Je werkt vooral rond chocolade en patisserie. Op het einde van het jaar creëer je schilderijtjes op het bord van je klanten. Wie dit specialisatiejaar volgt, wordt misschien wel de nieuwe Roger Van Damme. In dit specialisatiejaar wordt ook een onderscheid gemaakt tussen leerlingen met een vooropleiding bakkerij en leerlingen met een vooropleiding hotelschool.

Dieet- en Specialiteitenbakkerij: Brood is je passie. Niet zomaar een bruin broodje of een doorsnee pistolet. Hier denk je verder. Hier ga je aan de slag met andere soorten deeg, werk je met desems en creëer je unieke broodsoorten die jou ver doen uitstijgen boven de klassieke warme bakker.

 

SLAGERIJSCHOOL

Slager Traiteur: Je groeit uit tot een slager met een visie. Een slager die zijn assortiment weet uit te breiden met kant-en-klare gerechten, heerlijke hapjes, vegetarische alternatieven en verse pastasalades. Je bent geen slager meer, maar een modern kok-gastronoom.

 

HOTELSCHOOL

Restaurantbedrijf & Drankenkennis (sommelier): Een meester der dranken, dat ben je na je opleiding. Of het nu wijn, thee, water of bier betreft, je weet je klanten gepassioneerd te vertellen over de dranken die je bij de maaltijd aanbiedt. Klantvriendelijkheid en gastvrijheid zijn je op het lijf geschreven. O ja, je gaat ook op studiereis naar Zuid-Afrika of Chili.

CHEF!  Met de start van het schooljaar 2022-2023 heeft Hotelschool Ter Groene Poorte zijn specialisatiejaar gastronomie inhoudelijk versterkt.  Het specialisatiejaar gastronomie (7BR) kreeg de naam CHEF! . Met het uitroepteken willen we het verschil maken. Het geeft kracht aan de inhoudelijke invulling die we op elk vlak willen versterken. Met smaak, creativiteit en gedrevenheid willen we dat verschil maken op het bord en in de keuken. Voortaan wordt er ook modulair gewerkt. Op het ritme van de seizoenen en met producten in de kijker. Het najaar start met groenten, fruit, kruiden en specerijen, gevolgd door wild en vlees. Vis, schaal-en schelpdieren worden gelinkt aan Barcelona, en de eindfinale legt de klemtoon op nieuwe trends. Daar valt het hele leertraject samen. Een leertraject, waarbij er per module gespreid geëvalueerd wordt, dus geen examens, wel veel feedback en zelfreflectie om iedereen te laten groeien in zijn persoonlijke skills.

Event Butler: Altijd al Tomorrowland of Rock Werchter willen organiseren? Wel, deze opleiding biedt een perfecte mix tussen gastheerschap (butler) en events organiseren. Je groeit uit tot een complete huismanager die de agenda weet bij te houden van je overste of je bent het cement tussen de planner en de uitvoerder van een evenement.

 

 

GROOTKEUKEN

Gemeenschapsrestauratie - Chef Grootkeukenkok: Dit specialisatiejaar vervolmaakt in de catering/grootkeuken. Je leert beter, completer en lekkerder koken voor grote groepen zonder daarbij je planning uit het oog te verliezen. Logistiek, foodcost en portionering hebben na dit jaar geen geheimen meer voor je.

 

0

Meesterbakker

0

Meesterpatissier

0

Slager Traiteur

0

Sommelier

0

Topchef

0

Butler Event

0

Grootkeukenchef

0

Product- en Procesontwikkeling