Skip to content

FAQ

QUESTION
&
ANSWER

Ouders hebben vragen. Veel vragen. Om jullie zo goed mogelijk te informeren bundelen we hier vragen die vaak voorkomen. Dit kan over de opleiding zijn, maar evengoed over de kledij of over het nemen van een warm middagmaal. Deze rubriek wordt eigenlijk door de bezoekers ingevuld. Nuttige vragen zullen hier voor iedereen worden beantwoord.

FAQ Ter Groene Poorte

1. Hoe zit het met het middagmaal? Warm of picknick?

Middagmalers en internen zijn verplicht elke schooldag op school te eten, ook op vrijdagmiddag en in de examenperiodes.
Je moet picknicken in de picknickruimte (Rock & Soul) waar je soep, drankjes, broodjes en pastasalades kan kopen. Je moet wel op voorhand reserveren
Wanneer je door onvoorziene omstandigheden een warm middagmaal wil nemen, kan je in de loop van de dag een maaltijdticket kopen aan de receptie. Wanneer je wil veranderen van warme maaltijd naar picknick of omgekeerd, neem je op de eerste dag van het trimester contact op met het leerlingensecretariaat. Zolang de schoolpas niet veranderd is, wordt de rekening niet aangepast. In de Hotelafdeling moet je wel verplicht de maaltijden nemen als die niet op een praktijkdag vallen. Op de andere dagen is er vrije keuze.

2. Kan ik zomaar op het domein van Ter Groene Poorte rijden?

“Als ouder of leverancier kan je altijd het domein oprijden via de slagbomen naast het gebouw van de KU Leuven. Wanneer je met een geldige reden op het domein bent, verkrijg je in het receptiegebouw een eenmalig uitrijticket. Ouders kunnen ook een badge aanvragen. Daarvoor betaal je een waarborg van 40 euro. Die krijg je terug eens je de kaart inlevert. Wie niet rechtmatig het domein oprijdt, kan een boete van 60 euro krijgen.”

3. Eens ik opgereden ben, waar moet ik mij eigenlijk aanmelden?

“In het receptiegebouw. Je volgt eigenlijk gewoon de baan richting uitrit en het laatste gebouw aan de rechterkant voor je de slagbomen bereikt, is het receptiegebouw.”

4. Wanneer kan ik de school bereiken?

“Iedere schooldag van 8u tot 17u is de school te bereiken op 050 40 30 20. Let wel, tussen 8u en 9u kan het best druk zijn, dus vragen we soms even geduld als er wachtenden voor je zijn.”

5. Kan ik als buitenstaander in Ter Groene Poorte komen eten?

“Uiteraard. Dit kan in onze Bistro Ter Groene Poorte of in Restaurant Casserole. Meer info is te vinden onder de rubriek faciliteiten.”