TGP RESTAURANTS

COVID SAFE PASS VERPLICHT BIJ BEZOEK.

keuken bistro

BISTRO

Bistro Ter Groene Poorte staat voor een combinatie van een eerlijke keuken in een ongedwongen sfeer met een correcte prijs- en kwaliteitsverhouding. De leerlingen van het 5de jaar ontvangen je met plezier. Ontdek het weekmenu en maak je reservering.

 

OPENINGSUREN
 
Maandag: 12u - 14.30u
Dinsdag: 12u - 14.30u
Woensdag: 12u - 14.30u
Donderdag: 12u - 14.30u
Vrijdag: 12u - 14.30u
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Tel: 050 40 30 40
 
MENU (45 euro all in)

° Amuses 

° Voorgerecht
Vis van de dag met een mosterdsausje en rolletje van warmmoes chips van bataat.

° Hoofdgerecht
Varkenshaasje met bloedworstkroketje, spruitjes, witte kool, rode biet en gele raapjes, micro salade, bruine jus en gebakken krieltjes.

° Dessert
Appel in de oven met geroosterde hazelnoten, luchtige pannenkoek, vanille bavarois en venkelchutney. 

Gerechten kunnen ook afzonderlijk besteld worden in een quick lunch formule.

Tapas

1. Kippenvleugels met barbecuesaus pijpui, rode peper en limoen.

2. Oester  met met gedroogde kerstomaat,  granité van limoen : limoensap, sap van oester, suikerwater, zeste van limoen zuurdesembrood en mosterdboter.

3. Varkenswangetje met Rodenbach, gebakken knolletjes en strofrietje

4. Bordje van de slager

5. Sabayon met vers fruit

 
Casserole

CASSEROLE

In het kader van een 18de-eeuwse authentieke boerderij tonen de leerlingen van het zesde en zevende jaar Hotelschool wat ze kunnen. Wat mag je verwachten? Een hartelijke ontvangst, stijlvolle bediening en een verfijnde en gastronomische wereldkeuken. Een ervaring!

 

 OPENINGSUREN
 
Maandag: 12u - 14.30u 
Dinsdag: 12u - 14.30u
Woensdag: 12u - 14.30u
Donderdag:12u - 14.30u
Vrijdag: gesloten
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Tel: 050 40 30 30
 
MENU  vanaf 22/11 (65e euro all in)

Wachtbord aan tafel 
Dashi / pladijs / edamame
 
Voorgerecht
Gepocheerde oesters / zalm / avocado / passievrucht / appel

Risotto / tijgergarnalen / currysaus / spinazie / gele stekelzwammen

Roodbaars / paksoi / blanke botersaus / soja
 
Hoofdgerecht
Hertenkalf / butternut / Brusselse spruitjes / ajuinsaus (gratin apart)

Hazenrug / kroketjes van kalfskop / gele stekelzwammen / peterseliewortel /grand veneursaus
 
Nagerecht
Ananas / gember ijs

Kaas

Beignets van chocolade / ijs van steranijs / conference
 
grootkeuken stoofvlees

HET FORNUIS

Het Fornuis ontvangt elke dag ruim 500 leerlingen. De maaltijden worden bereid en geserveerd door onze eigen leerlingen van de afdeling Grootkeuken. Soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert worden voorzien, net als een gezonde saladbar.

 
MENU (week van 29 november 2021)

Maandag: Dagsoep - Ardeens gebraad - Vichywortelen - Boontjes - Jacked potatoes
Dinsdag: Dagsoep - Slavink - Bieslookaardappelen - Venkel - Wortelen en erwten
Woensdag: Dagsoep - Spaghetti Bolognaise
Donderdag: Dagsoep - Gebraisseerde ham - puree -  boontjes in spek - Schorseneren in room
Vrijdag: Dagsoep - Vis van dag - Cocotteaardappelen - Prei op zijn Vlaams.

Tevens is er een eigentijdse saladbar waar een assortiment verse groenten wordt gepresenteerd.