TGP RESTAURANTS

Welkom

keuken bistro

BISTRO

Bistro Ter Groene Poorte staat voor een combinatie van een eerlijke keuken in een ongedwongen sfeer met een correcte prijs- en kwaliteitsverhouding. De leerlingen van het 5de jaar ontvangen je met plezier. In een levensechte omgeving laten ze je genieten van hun kunnen. Ontdek het weekmenu en maak je reservering.

Maandag: gesloten
Dinsdag: 12u - 14.30u
Woensdag: 12u - 14.30u
Donderdag: 12u - 14.30u
Vrijdag: 12u - 14.30u
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Tel: 050 40 30 40
 
Menu Maart 2023 (49 euro)
 
Amuses
 
Vis van de dag met sauce Bercy met een twist, gebakken schorseneren, gepofte rode paprika en scheermesje

Gebakken kalfsrug met duivelsaus, krieltjes met sesammayonaise, bloemkool op drie wijzen met lente-ui, kastanje-champignon en groene asperge

Kaastaartje met sorbet van bloedsinaasappel, gel van sinaas en crumble
 

Tapasmenu februari 2023 (29 euro)

Gepaneerde vis van de dag met bisque van garnalen, pureeaardappelen en microsalade.

Bataatwings met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise.

Ravioli met vulling van kip in bouillon met groene kool.

Gerookt puntje van het rund, soldaatjes en mosterdsla.

 

 
Casserole

CASSEROLE

In het kader van een 18de-eeuwse authentieke boerderij tonen de leerlingen van het zesde en zevende jaar Hotelschool wat ze kunnen. Wat mag je verwachten? Een hartelijke ontvangst, stijlvolle bediening en een verfijnde en gastronomische wereldkeuken. Een ervaring

Maandag: 12u - 14.30u 
Dinsdag: 12u - 14.30u
Woensdag: 12u - 14.30u
Donderdag:12u - 14.30u
Vrijdag: gesloten
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Tel: 050 40 30 30
 
Menu Maart 2023 (69 euro)
 
Amuses
Tartaar van rund - bouillon van soja - crème van champignons - augurk - zuurdesembrood

Voorgerecht

Goudbrasem - puttanesca - tomatencoulis - ricotta - spinazie - bouchot mosselen

Hoofdgerecht
Brasvarken - persillade - nieuwe aardappellen - artisjok - tuinbonen - asperges - wortel - dragonsaus

Nagerecht
Peer - honing - chocolade - vanille ijs met cognac

                                     

Menu op woensdag in februari door CHEFS!

HAPJES

o   Gepekelde groentjes, crackers van eikelmeel & wildplukdip

o Bitterballetjes van ossenstaart & mayo van gebrande ui

 

VOORGERECHT

o  Gegrilde wortel, hazelnoot & mosterd

HOOFDGERECHT

 Gebraiseerde varkenswang, knolselder, schorseneer & gerookt aardappelschuim

DESSERT

 Chocolade & rode biet

KOFFIE MET VERSNAPERINGEN

o Zuurdesembrood, boter & smout

 
grootkeuken stoofvlees

FORNUIS

Het Fornuis ontvangt elke dag ruim 500 leerlingen. De maaltijden worden bereid en geserveerd door onze eigen leerlingen van de afdeling Grootkeuken. Soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert worden voorzien, net als een gezonde saladbar.

MENU (week van 20 maart 2023)
 
Maandag:
Dagsoep - Kaasburger met tomatensaus en noedels

Avond: Casselrib met rode kool

Dinsdag:
Dagsoep - Kalkoekspiesje met zoetzure saus en bieslookaardappelen

Avond: Sandwiches

Woensdag:
Dagsoep -  Hachis Parmentier

Avond: Belegde broodjes

Donderdag: 
Dagsoep - Gebakken kipfilet met pilafrijst en kerriesaus
Avond internen: spaghetti bolognaise

Vrijdag:
Dagsoep - Macaroni Carbonara
 

Tevens is er een eigentijdse saladbar waar een assortiment verse groenten wordt gepresenteerd.
De menu's zijn altijd onder voorbehoud