TGP RESTAURANTS

Welkom

keuken bistro

BISTRO

Bistro Ter Groene Poorte staat voor een combinatie van een eerlijke keuken in een ongedwongen sfeer met een correcte prijs- en kwaliteitsverhouding. De leerlingen van het 5de jaar ontvangen je met plezier. Ontdek het weekmenu en maak je reservering.

 

OPENINGSUREN
 
Maandag: gesloten
Dinsdag: 12u - 14.30u
Woensdag: 12u - 14.30u
Donderdag: 12u - 14.30u
Vrijdag: 12u - 14.30u
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Tel: 050 40 30 40
 
Menu November 2022
 
Amuses
 
Vis van de dag met een mosterdsausje en rolletje van warmoes, chips van bataat
 
Varkenshaasje met bloedworstkroketje, spruitjes, witte kool, rode biet en gele raapjes, micro salade, bruine jus en gebakken krieltjes
 
Meringue met vanille-ijs, zoutkoekje en warme chocoladesaus
 

Tapasmenu oktober (29 euro)

Varkenswangetje met Rodenbach, gebakken knolletjes en strofrietjes
 
Kippenvleugels met BBQ saus, pijpajuin, rode peper en limoen
 
Oester met gedroogde kerstomaat, granité van limoen, zuurdesembrood en mosterdboter
 
Mosselen 'fines herbes'

 

 
Casserole

CASSEROLE

In het kader van een 18de-eeuwse authentieke boerderij tonen de leerlingen van het zesde en zevende jaar Hotelschool wat ze kunnen. Wat mag je verwachten? Een hartelijke ontvangst, stijlvolle bediening en een verfijnde en gastronomische wereldkeuken. Een ervaring!

 

 OPENINGSUREN
 
Maandag: 12u - 14.30u 
Dinsdag: 12u - 14.30u
Woensdag: 12u - 14.30u
Donderdag:12u - 14.30u
Vrijdag: gesloten
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Tel: 050 40 30 30
 

Menu tot en met 24 november dat wordt geserveerd op maa, din en don. 
(69 euro all-in)


Wachtbordje

° Tataki van zalm - komkommer - Kanzi - soja crème

Voorgerechten 
° Griet - venkel - tomaat - zwarte olijven - witte wijnsaus

Hoofdgerechten
° Fazant - fine champagne - polenta - witlof - chutney van ananas

Nagerechten
° Appel - karamel

Menu geserveerd op woensdag door het Specialisatiejaar CHEF!

HAPJE

° Krokante groenten en dip van wildpluk
° Scheermes, venkel en groene appel
° Dim-sum en hazelnoot
 

VOORGERECHT

o   Zacht gegaard buikspek, kwartelei en kombu dashi

HOOFDGERECHT

o  Twee bereidingen van "Duke of Berkshire", kervelwortel en knolselder

DESSERT

o  Twee bereidingen van "Duke of Berkshire", kervelwortel en knolselder


KOFFIE MET VERSNAPERINGEN


Opgelet, op woensdag wisselt het menu iedere week.


 
 
grootkeuken stoofvlees

HET FORNUIS

Het Fornuis ontvangt elke dag ruim 500 leerlingen. De maaltijden worden bereid en geserveerd door onze eigen leerlingen van de afdeling Grootkeuken. Soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert worden voorzien, net als een gezonde saladbar.

 MENU (week van 14 november)
 
Maandag: Dagsoep - Steak met pepersaus en frietjes
Dinsdag: Dagsoep - Zwitserse schijf met pasta en worteltjes
Woensdag:  Dagsoep - Kippenfilet met krielaardappelen en dragonsaus
Donderdag: Dagsoep - Varkenskotelet met countryaardappelen 
Vrijdag: Fishsticks met puree

Tevens is er een eigentijdse saladbar waar een assortiment verse groenten wordt gepresenteerd.