TGP RESTAURANTS

COVID SAFE PASS VERPLICHT BIJ BEZOEK.

keuken bistro

BISTRO

Bistro Ter Groene Poorte staat voor een combinatie van een eerlijke keuken in een ongedwongen sfeer met een correcte prijs- en kwaliteitsverhouding. De leerlingen van het 5de jaar ontvangen je met plezier. Ontdek het weekmenu en maak je reservering.

 

OPENINGSUREN
 
Maandag: 12u - 14.30u
Dinsdag: 12u - 14.30u
Woensdag: 12u - 14.30u
Donderdag: 12u - 14.30u
Vrijdag: 12u - 14.30u
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Tel: 050 40 30 40
 
MENU vanaf 10 januari 2022
(45 euro all in)

° Amuses 

° Voorgerecht

Filet van tongschar gevuld met wijting en spinazie mousseline / witlof / schorseneer / garnalen bisque


° Hoofdgerecht

Eendenborst met rode wijnsaus / wortelen / pastinaak / savooikool / erwten / mousselineaardappelen 


° Dessert

Citroencrème met boterdeeg / Italiaans schuim / frambozencoulis

Gerechten kunnen ook afzonderlijk besteld worden in een quick lunch formule.

Tapas

1. Gepaneerde vis van de dag met bisque van garnalen, pureeaardappelen en microsalade.

2. Bataat wings met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise.

3. Ravioli met vulling van kip in bouillon met groene kool.

4. Gerookt puntje van het rund, soldaatjes en mosterdsla.

Voorgerechten

Filet van tongschar gevuld met wijting en spinazie mousseline / witlof / schorseneer / garnalen bisque

Ravioli met vulling van kip in bouillon met groene kool.

Gepaneerde vis van de dag met bisque van garnalen, pureeaardappelen en microsalade.

Hoofdgerechten

Filet van tongschar gevuld met wijting en spinazie mousseline / witlof / schorseneer / garnalen bisque

Eendenborst met rode wijnsaus / wortelen / pastinaak / savooikool / erwten

mousselineaardappelen 

Nagerechten

Citroencrème met boterdeeg / Italiaans schuim / frambozencoulis

Sabayon / vers fruit / vanille-ijs

Kaas bordje

 
Casserole

CASSEROLE

In het kader van een 18de-eeuwse authentieke boerderij tonen de leerlingen van het zesde en zevende jaar Hotelschool wat ze kunnen. Wat mag je verwachten? Een hartelijke ontvangst, stijlvolle bediening en een verfijnde en gastronomische wereldkeuken. Een ervaring!

 

 OPENINGSUREN
 
Maandag: 12u - 14.30u 
Dinsdag: 12u - 14.30u
Woensdag: 12u - 14.30u
Donderdag:12u - 14.30u
Vrijdag: gesloten
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Tel: 050 40 30 30
 
MENU  vanaf 10 januari 2022
(65e euro all in)

Wachtbord aan tafel 

Tartaar van langoustines / frisse coulis van langoustines / komkommer / gedroogde ham / sinaasappel / citroenmelisse

Of

Aspic van schelpdieren / lente-ui / crumble van zwarte olijf / rode paprika / coulis van raketsla

Dashi / pladijs / edamame
 
Voorgerecht

Brandade van  kabeljauw / gestoomde rog / mergpompoen / slaatje met jonge spinazie / garnalensaus

Gebakken knorhaan / groene appel / haringkaviaar / zure room / crème van waterkers / jonge prei / wittewijnsaus

 
Hoofdgerecht

Lamskroontje / Peterselie korst / jonge wortel / shiitake / tuinbonen / geglaceerde aardappel / portsaus

Kalfsribstuk / cocotte aardappelen / peulvruchten / spinazie / aardpeer / Béarnaise

Brandade van  kabeljauw / gestoomde rog / mergpompoen / slaatje met jonge spinazie / garnalensaus

Nagerecht

Chocolade ganache / sinaasappel / brownie cocos/

Appeltaartje /Calvados /slagroom/ karamel ijs

 
Beignets van chocolade / ijs van steranijs / conference
 
grootkeuken stoofvlees

HET FORNUIS

Het Fornuis ontvangt elke dag ruim 500 leerlingen. De maaltijden worden bereid en geserveerd door onze eigen leerlingen van de afdeling Grootkeuken. Soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert worden voorzien, net als een gezonde saladbar.

 
MENU (week van 17 januari 2022)

Maandag: Dagsoep - Gehaktballetjes met kersensaus - natuuraardappelen - pompoen
Dinsdag: Dagsoep - Gelakte ribbetjes met rijst en zoetzure saus - Oosterse groentjes
Woensdag: Dagsoep - Kalfsblanket met aardappelkroketjes - gestoofde boontjes
Donderdag: Dagsoep - Kalkoenspiesje met gepoft aardappel, spruitjes met spek
Vrijdag: Dagsoep - Macaroni carbonara

Tevens is er een eigentijdse saladbar waar een assortiment verse groenten wordt gepresenteerd.