Skip to content

Nic Vanderbeeken

l’Aperitif in Indonesië

2799765-2

Oud-leerling in de kijker

"De chef in de Casserole zei: soms zijn de slechtste leerlingen later de beste chefs."

Naam: Nic Vanderbeeken
Afgestudeerd in: 1999 pastry, 1998 culinary

 

#Mijnzaak:
“Aperitif is een fine dining concept met een verfijnde wereldkeuken met als basis de Franse keuken en vooral de specerijen van Indonesië. We noemen het een eclectische keuken, waar eten geen grenzen heeft en de chef geen limits kent.”

#Mijnspecialiteit:
Het is afgelegen, tien minuten van het “normaal” drukke Ubud center, tussen de rijstvelden en met zicht op de vallei. De keuken bestaat uit een jong gemotiveerd team die allemaal ergens anders vandaan komen uit Indonesië. Die mix maakt het voor chefs heel interessant om open minded te zijn en nieuwe smaakprofielen aan gerechten te geven. We zijn fine dining, we stralen strakheid uit, maar zijn heel toegankelijk.

#Mijnambitie:
“We waren net aan ons 2de jaar begonnen met Aperitif. Alles was net goed aan het lopen, de nieuwe menu was klaar. Nu gaan we dus de laatste 2/3 weken voor we terug open gaan alles met het team opnieuw overlopen. We hopen om terug een vol restaurant te hebben en met zoveel mogelijk mensen onze experience te delen. Nu is het vooral voor ons als team belangrijk om na te denken wat de klant zo hard heeft gemist en wat is belangrijk zodat zowel klant als team gelukkig kan zijn. Hopelijk wordt onze aanpak nog meer beloond met een erkenning maar vooral de onze klanten geven ons de beste steun!”

#mijnTerGroenePoorte:
“In Ter Groene Poorte was het best gezellig, de stageplaatsen die ze aanbieden zijn goed voor je verdere toekomst. De praktijk zal nu wel veranderd zijn maar toen was dit mijn favoriete gedeelte. De vriendschappen die we hebben opgebouwd zijn ook nog steeds gebleven. Het is vooral leuk te zien hoe goed sommigen het nu doen in de horeca die vroeger  “the pain in the ass” van de leerkrachten waren (lacht). Ik zal nooit vergeten dat onze chef in de Casserole ooit zei: ‘soms zijn de slechtste leerlingen later de beste chefs.’ Toptijden verder.”

Schermafbeelding 2021-03-05 om 10.42.42-1