Skip to content

Stijn Rotthier

Alpheus (Berchem)

Alpheus

Oud-leerling in de kijker

"School was de beste tijd van mijn leven"

Naam: Rotthier Stijn
Afgestudeerd in: 2010 (specialisatiejaar 2011)

#mijnzaak
“Momenteel Alpheus in Berchem, vanaf juli starten wij met de ruwbouw van onze nieuwe zaak Fortuin in Kontich. Sinds de corona heb ik de leiding genomen in Alpheus, deze zal volledig vernieuwd worden en het concept wordt iet totaal nieuw. Ik ga voor een beperkte kaart met grote Franse klassiekers. (Canard Nantais, Omelette Siberienne, Paris Brest,…)”

#mijnspecialiteit:
“Het brengen van pure ambacht, nostalgie en met het hoofdproduct als centraal punt. De gerechten die op de kaart zullen staan zijn de pilaren waar onze hedendaagse keuken op steunt. Simpel en herkenbaar, maar met de nodige perfectie en techniek.”

#mijnambitie:
“De ambitie is torenhoog. Echter wil ik dat alles organisch groeit. Na die jaren op het hoogste segment te werken (Piet Huysentruyt, Viki Geunes, Edwin Vinke, Franck Giovannini, Dan Barber,…) heb ik veel gezien en geleerd. Zeker met afgelopen jaar stages te doen in Zwitserland en New York in de beste zaken van de wereld. Dit alles werd gerealiseerd door Andreas Caminada van Schloss Schauenstein *** en met dank aan Sergio Herman die mij kennis heeft doen maken met het Uccelin-stageproject.

#mijnTerGroenePoorte:
“School was de beste tijd van mijn leven! En dat verschil zie je zeker in de horeca. Wie van jongs af aan de discipline heeft gekregen en wie niet. En zonder Ter Groene Poorte zou ik niet staan waar ik nu sta. Waarvoor alle dank!”

Stijn Rotthier