Skip to content

Thomas en Wout winnaars van 1ste George Boute Junior wedstrijd

Op zaterdag 23 maart 2024 werd de George Boute Junior wedstrijd gehouden, een prestigieuze competitie exclusief voor 7de jaars en pas afgestudeerden van Ter Groene Poorte. Dit jaar stond de wedstrijd in het teken van creativiteit en vakmanschap, waarbij de deelnemers werden uitgedaagd om een sierstuk te maken waarin een taart op ingenieuze wijze was geïntegreerd. Het thema van dit jaar, "bloemen in al hun schoonheid", voegde een extra dimensie van artistieke uitdaging toe aan de opdracht.

Een deskundige jury onder leiding van Servaas Van Mullem en bestaande uit gerenommeerde namen zoals Joeri Vandekerckhove, Fien Oosthuyse, Gill Walschap, Julie Houthave en Bart Fremout – winnaar van de grote editie van de George Boute-wedstrijd – had de taak om de indrukwekkende creaties te beoordelen.

Na een zorgvuldige overweging en beoordeling van alle sierstukken en het proeven van de taarten, werden uiteindelijk Thomas Buisman en Wout De Bont, beiden uit het specialisatiejaar dieetbakkerij, bekroond tot de winnaars van de wedstrijd. Hun creatieve en verfijnde benadering van het thema wist de jury te imponeren en hen naar de hoogste eer te leiden. Ook de samenhang tussen taart en sierstuk bracht hen tot de overwinning.

Op de tweede plaats eindigden Senne Reniers & Delano Crisafulli, wiens vakmanschap en oog voor detail niet onopgemerkt bleven. De derde plaats werd verdiend toegekend aan Mathias Nulens, die met zijn unieke interpretatie een blijvende indruk achterliet op de jury.

De George Boute Junior wedstrijd van dit jaar was een viering van talent en creativiteit onder de jonge bakkers van Ter Groene Poorte. De winnaars en alle deelnemers verdienen lof voor hun toewijding en vaardigheid in het creëren van prachtige sierstukken die de schoonheid van bloemen op verrassende wijze tot leven brachten. We kijken nu al uit naar de volgende editie van dit evenement.

Na de paasvakantie verwelkomt de bakkerijwinkel van Ter Groene Poorte je om je stem uit te brengen voor de felbegeerde publieksprijs. Jouw stem telt! Dus kom langs en help ons de winnaar van de publieksprijs te kronen.

Leave a Comment