Skip to content

Opleidingen in de voeding zijn broodnodig voor de toekomst

Nieuwe lichting ‘foodies’
Ter Groene Poorte in Brugge is een toonaangevende voedingsschool die competenties als vakbekwaamheid en productkennis koppelt aan gedrevenheid, passie en creativiteit. Hier leert ons land wat lekker is vertaalt de visie en de missie van de school op het bord van de toekomstige consument. “De leerlingen kneden bij ons hun toekomst tot bakker-chocolatier-patissier, vervolmaken zich tot gastronomische topchef of zaalmeester of ambiëren een voorgesneden toekomst als slager-traiteur”, vertelt Iris Cornette, algemeen directeur. “Ter Groene Poorte stoomt de nieuwe lichting foodies klaar voor later.”

Duurzaamheid
Ter Groene Poorte heeft ook ambassadeurs. Veel ambassadeurs. Oud-leerlingen die hun stempel vestigden op de gastronomie. Sterrenchefs en topsommeliers. In binnen en buitenland. Broodkenners en meesterchocolatiers. Ondernemers. Durvers. Doeners.
Naast topgastronomie en hoogstaande opleidingen zet de school ook fors in op duurzaamheid en milieubewust bakken en koken. Zero waste, lokale (streek)producten, plantaardige alternatieven – zelfs in de de afdeling slagerij – en het beperken van afval staan centraal in een bewustwording die op Ter Groene Poorte start op de schoolbanken. Vroeg begonnen is half gewonnen.

Innovatie
Vorig jaar ging in Ter Groene Poorte de nieuwe ‘Food Academy’ van start. “Een volgende stap in het waarmaken van onze missie hier leert ons land wat lekker is”, vertelt Cornette. Binnen Food Academy worden opleidingen en masterclasses georganiseerd die zich specifiek richten op een bepaald (vak)publiek en foodies die graag mee blijven met voedingstrends. “Van trends tot blijvers, van vernieuwing tot anders denken, van boer tot vork. Ter Groene Poorte is het kloppend hart van expertise binnen de food-wereld.”

Broodnodig voor de toekomst
Opleidingen binnen de voeding zijn broodnodig. “De sector kreunt onder personeelstekort’, besluit Iris Cornette. “Of je nu afstudeert als bakker, slager, kok op zaalmeester? Je kan onmiddellijk aan de slag. De vacatures waren nooit zo talrijk. Onze studenten hebben de jobs voor het uitkiezen en kunnen uitpakken met een merk ‘Ter Groene Poorte’ op hun cv. Het is belangrijk dat iedereen inziet dat de voedingssector zeer belangrijk is om ons dagelijks te voorzien van spijs en brood, en als het even kan van lekkere gastronomie.”

Leave a Comment