Skip to content

Chocolatiers@Mexico

Om onze studenten een levensecht beeld te geven over hoe cacao nu geplant en geoogst wordt is er geen betere manier dan de plantages op te zoeken in Mexico. Elf studenten mochten de ervaring opzoeken in de jungle.

 

Diep verscholen in de weelderige jungles van Mexico begon het avontuur voor onze elf studenten, die de kans kregen om de reis van cacao, van boer tot bar, van dichtbij te ervaren. De vochtige lucht van de jungle, doordrenkt met de geur van cacao, zette de toon voor een onvergetelijke onderdompeling in de wereld van deze kostbare boon.

De studenten kregen de kans om de hele levenscyclus van de cacaoplant te volgen, van de tere kiemplanten tot de volgroeide bomen zwaar beladen met cacaovruchten. Ze leerden over de zorgvuldige processen van planten, groeien en oogsten die nodig zijn om de hoogwaardige cacao te verkrijgen die de basis vormt voor 's werelds meest geliefde lekkernijen.

Maar deze ervaring was meer dan alleen een les in landbouw. Onze studenten werden ondergedompeld in de rijke cultuur van de lokale cacaogemeenschappen, waar traditie en ambacht hand in hand gaan. Ze werkten zij aan zij met ervaren cacaoboeren, leerden de geheimen van duurzame landbouw en ontdekten hoe deze gemeenschappen de cacao als een kostbaar geschenk van Moeder Natuur beschouwen.

"Je kan het verhaal niet begrijpen als je de cacaoboer de hand niet hebt geschud." Lees onze blog over de cacao trace.

Leave a Comment

Related Posts