Skip to content

Schooljaar start met tal van nieuwigheden

Op 1 september opent Ter Groene Poorte niet alleen de gloednieuwe bakkerijschool (zie ander persbericht), maar de Brugse voedingsschool pakt uit met een aantal veranderingen die passen binnen het innovatieve karakter.


“Stilstaan is achteruitgaan”, vertelt Iris Cornette, algemeen directeur van Ter Groene Poorte. “Daarom pakken wij uit met een nieuwe huisstijl onder de vlag ‘hier leert ons land wat lekker is’. We willen aantonen dat wij meebepalen wat er op het bord komt bij de mensen thuis of op restaurant.” En die slogan wordt ook ingevuld binnen de praktijklessen.


° Bistro Ter Groene Poorte krijgt een eigentijds invulling met fingerfood, shared food, tapas en uitzonderlijke (streek)producten binnen of buiten het klassieke menu. Het menu blijft uiteraard, maar ook wie weinig tijd heeft, kan bij ons terecht voor een lunch. De bistro werd modern ingericht met hoge bartafels.
° Zowel de bakkerij- als de slagerijwinkel krijgen een ‘versbox’, waardoor het mogelijk is voor klanten om ook producten af te halen buiten de openingsuren van de winkels.
° In de bakkerijwinkel bieden we de producten aan uit de lessen, maar er is ook een standaard assortiment voorzien dat elke dag beschikbaar is: een assortiment broden en patisserie en een mogelijkheid om pralines zelf uit te kiezen.

Heb je niet veel tijd, maar wil je graag zoals in een echte Italiaanse koffiebar even snel een koffie drinken en staand een hapje eten? Dat kan evenzeer!

In de bakkerijwinkel kan je trouwens voortaan genieten van een heerlijk ontbijt, een lekkere brunch, een belegde boterham of een heerlijk gebakje, op elk moment van de dag!

° Ook binnen de slagerij trekken we de kaart van innovatie. Vers vlees, kant-en-klare maaltijden, bereidde gerechten, maar ook charcuterie met minder zou, veggie en vegan en alternatieve producten die steeds vaker aan bod komen.

° Iedere maand een andere gastchef op maandagavond in restaurant Casserole.

Leave a Comment