Skip to content

Alumni in the picture: Sander Wieland (Barristo)

“We verwelkomen elke klant met een brede glimlach”

Sander Wieland begon zijn opleiding aan Ter Groene Poorte met een specialisatie in bakkerij, gevolgd door een jaar als meesterpatissier. Metee na zijn studies begon hij kleinschalig: hij maakte taarten op bestelling en runde een gezellig koffiehuisje waar hij zijn creativiteit de vrije loop kon laten. Vervolgens zette hij een grote stap door een brasserie over te nemen, die ondertussen is uitgegroeid tot een zeer succesvolle zaak. "De vaardigheden die ik heb geleerd aan Ter Groene Poorte neem ik nog steeds mee in mijn professionele leven," zegt Sander.

Streng maar rechtvaardig

Een van de meest waardevolle aspecten van Ter Groene Poorte voor Sander was de strengheid gecombineerd met rechtvaardigheid. “De school heeft mij en mijn medestudenten gevormd tot gedisciplineerde jongeren, klaar voor het echte leven, zowel persoonlijk als professioneel.” Daarnaast benadrukt hij de uitstekende vakleerkrachten die hun praktijkervaring met veel passie deelden. De praktische ervaring die Sander opdeed bij Ter Groene Poorte was essentieel voor zijn intrede in de voedingssector. “Ik ontwikkelde een grondig begrip van voedselbereiding, -veiligheid en waardevolle vaardigheden zoals teamwork en time management.”


Mini-onderneming

Een project dat een blijvende indruk op Sander achterliet, was de mini-onderneming die hij moest opstarten tijdens zijn specialisatiejaar. “Dit was niet alleen leerzaam maar bood ook een waardevolle leerschool voor ondernemerschap.”

Wat Ter Groene Poorte uniek maakt, is volgens Sander de mogelijkheid voor studenten om gedurende de eerste twee jaar verschillende voedingssectoren te verkennen voordat ze een weloverwogen keuze maken. “Deze aanpak versterkte mijn keuze om in de voedingsindustrie verder te gaan. De school heeft mij goed voorbereid op de uitdagingen van vandaag in de voedingsindustrie. De mini-onderneming die hij moest opstarten gaf hem niet alleen een voorproefje van ondernemerschap, maar verrijkte ook zijn kennis over het runnen van een bedrijf in de voedingssector.


Teamwork en leiderschap

Ter Groene Poorte biedt een ondersteunende en inclusieve gemeenschap waarin leerlingen worden aangemoedigd om te groeien en te bloeien. “De school heeft mij geholpen bij het ontwikkelen van cruciale vaardigheden zoals teamwork, leiderschap en probleemoplossend vermogen door middel van praktische projecten en groepsopdrachten”, aldus Sander.

Sander is al zeven jaar zelfstandig. 'Ik begon met het runnen van een koffiehuis, wat ik drie jaar lang heb gedaan. In 2020 startten mijn moeder en ik onze eigen brasserie, 'Barristo'. We verwelkomen elke klant met een brede glimlach in onze huiselijke brasserie, gelegen in het hart van Assenede. Ik ben de chef en bereid alle vis- en vleesgerechten volledig in eigen keuken,' vertelt Sander.


Bij Barristo kunt u van woensdag tot en met zondag terecht voor lunch, tapas of diner.

Leave a Comment