Skip to content

Ter Groene Poorte en Vegan Academie slaan de handen in elkaar

Op donderdag 15 september werden de specialisatiejaren CHEF! en Banket- en Chocoladebewerking ondergedompeld in een creatieve foodworkshop ‘vegan’. Ter Groene Poorte heeft de ambitie om toonaangevend te zijn in alle aspecten van onze hedendaagse voeding. Veganistisch eten is in opmars en past perfect binnen de duurzame visie die de school hanteert.

Om dit project gestalte te geven werkt Ter Groene Poorte samen met Vegan Academy, een online ‘kookschool’ voor de thuiskok of de professionele chef. Iedere maand staan nieuwe cursussen op de website die het breed smaakpallet van vegan behandelen. Van kroketten en bitterballen over streetfood tot vegan patisserie. Thema’s die perfect aansluiten bij de leerinhouden in onze specialisatiejaren. Met de samenwerking wil zowel Vegan Academy als Ter Groene Poorte etaleren dat vegan food niet ‘saai’ en ‘smaakloos’ hoeft te zijn, maar dat je (h)eerlijke gerechten kan bereiden voor een doelgroep die geen dierlijke producten wenst te consumeren.

Voor Ter Groene Poorte is dit een pilootproject met als doel ook andere specialisatiejaren later in contact te brengen met vegan food. De school profileert zich met een en/en verhaal. Zowel vlees, vis als vegetarisch en veganische maaltijden worden onder de aandacht gebracht. Productkennis en vakmanschap staan centraal om dit te vertalen op het bord.

Ook binnen de Grootkeuken werd vandaag ook een vegan alternatief aangeboden: ovengroenten met witte bonensaus.

Leave a Comment